وزیر علم و فناوری اسرائیل: انکار هولوکاست نشانه یهودستیزی نهادینه در جمهوری اسلامی است

گیلا گملیل، وزیر علم و فناوری اسرائیل، اظهارات احمد علم‌الهدی، نماینده علی خامنه‌ای در خراسان رضوی مبنی بر انکار هولوکاست را نشان‌دهنده الگوی یهودستیزی نهادینه‌شده در میان مقام‌های جمهوری اسلامی خواند.

گیلا گملیل شنبه ۹ فروردین در واکنش به سخنان علم‌الهدی به ایران‌اینترنشنال گفت: «آن‌ها انکار هولوکاست را به ابزاری برای ادامه نفرت‌پراکنی علیه یهودیان و اسرائیل تبدیل کرده‌اند.»

وزیر علم و فناوری اسرائیل در ادامه گفت عجیب نیست یک مقام ارشد مذهبی در کشوری که رهبران آن آشکارا خواستار نابودی کشور اسرائیل هستند، یکی از دردناک‌ترین رویدادهای تاریخ یهودیان را انکار می‌کند.

احمد علم‌الهدی جمعه هشتم فروردین در خطبه‌های نماز جمعه مشهد گفته بود: «همه داستان‌های مربوط به هولوکاست دروغ محض است.»

علم‌الهدی در بخشی از صحبت‌های خود، هم‌زمان با مراسم «روز قدس» گفت: «انگلستان طرح یا ایدئولوژی هولوکاست را به راه انداخت تا اولین دولت یهودی را در سرزمین فلسطین تشکیل دهد و خسارت‌ها و زجر‌هایی که یهودی‌ها در قضیه هولوکاست در آلمان متحمل شده بودند را به نحوی جبران کند.»

گیلا گملیل در بخشی از صحبت‌های خود به ایران‌اینترنشنال گفت: «انکار هولوکاست نه‌تنها تحریف فاحش تاریخ است، بلکه بی‌حرمتی به یاد شش میلیون یهودی محسوب می‌شود که به‌طور سیستماتیک و برنامه‌ریزی‌شده به قتل رسیدند.»

او افزود: «مبلغان نفرت نمی‌توانند تاریخ را برای پیش‌برد اهداف سیاسی مخرب خود بازنویسی کنند. او می‌تواند درباره حسین سرداری، دیپلمات وزارت امور خارجه ایران بیاموزد که جان دو هزار و ۴۰۰ یهودی را در دوران‌جنگ‌جهانی دوم از نابودی نجات داد.»

این نخستین بار نیست که مقام‌های جمهوری اسلامی در صدد انکار هولوکاست برمی‌آیند.

ابراهیم رییسی، رییس جمهوری پیشین ایران که خرداد ۱۴۰۳ در سانحه‌ سرنگونی بالگرد در آذربایجان شرقی کشته شد، نیز شهریور ۱۴۰۱ در مصاحبه‌ای با «سی‌بی‌اس نیوز» حاضر نشد وقوع هولوکاست را بپذیرد و گفت اثبات این مساله به عهده تاریخ نگاران است.

محمود احمدی‌نژاد، ششمین رییس‌جمهور جمهوری اسلامی نیز در دوران ریاست خود بر دولت بارها نسل‌کشی يهوديان در زمان آلمان نازی و زمامداری هيتلر را «دروغی بزرگ» توصيف کرد.

در جریان هولوکاست حدود شش میلیون یهودی به شیوه‌های مختلف، از جمله در کوره‌های آدم‌سوزی و اتاق‌های گاز، کشته شدند.

در سال ۲۰۰۵، کوفی عنان، دبیرکل وقت سازمان ملل متحد، در قطعنامه‌ای با حمایت ۱۰۴ کشور عضو، ۲۷ ژانویه را به عنوان روز بین‌المللی یادبود هولوکاست نامگذاری کرد.