مقام وزارت بهداشت: حدود ۲۰۰ هزار نفر در ایران به هپاتیت سی مبتلا هستند

قباد مرادی، رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت دولت پزشکیان گفت حدود ۲۰۰ هزار نفر در ایران به هپاتیت سی مبتلا هستند.

مرادی یک‌شنبه ۱۰ فروردین در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا در خصوص آمار مبتلایان به بیماری هپاتیت سی در کشور گفت برآورد ما این است که در کشور، کمتر از ۲۰۰ هزار نفر به هپاتیت سی مبتلا هستند.

او ادامه داد: «اگر بتوانیم این افراد را شناسایی و تحت درمان قرار دهیم، می‌توانیم میزان این بیماری را تا حد زیادی کاهش دهیم.»

پیش از این در دی ماه ۱۴۰۳، رشید رمضانی، رییس واحد مراقبت از بیماری هپاتیت معاونت بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به وجود حدود ۲۰۰ هزار نفر بیمار مبتلا به هپاتیت سی در کشور، از مرگ سالانه ۲۰۴ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری خبر داد.

رمضانی با اشاره به بروز ۳۰ درصد از موارد ابتلا به این بیماری در «معتادان تزریقی»، گفت به عبارتی بیشترین میزان شیوع در این افراد دیده می‌شود.

این مقام وزارت بهداشت با اشاره به این‌که شایع‌ترین راه انتقال ویروس هپاتیت سی از طریق خون آلوده است، گفت ویروس هپاتیت ب و سی علت اصلی بیماری مزمن کبدی بوده و می‌توانند به سیروز، سرطان کبد و مرگ منجر شوند.

مرادی در بخش دیگری از گفت‌وگو خود با ایلنا با اشاره به این‌که برنامه واکسیناسیون جزئیات زیادی دارد، گفت: «به‌عنوان مثال، برنامه واکسیناسیون هپاتیت بی، کم‌کم در حال رساندن کشور ما به سطحی است که می‌توانیم امیدوار باشیم گواهی حذف انتقال هپاتیت بی از مادر به کودک را بگیریم.»

در اسفند ۱۴۰۳ گزارش‌هایی درباره تزریق خون‌های آلوده در مراکز تالاسمی استان سیستان و بلوچستان و ابتلای ده‌ها بیمار به هپاتیت سی منتشر شد.

سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس ۲۰ اسفند در واکنش به این موضوع گفت آزمایش‌های انجام شده روی ۳۲۳ بیمار از میان هزار و ۲۰۰ بیمار تالاسمی تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی چابهار در استان سیستان و بلوچستان، مشخص کرد که ۱۱۳ نفر به ویروس هپاتیت سی مبتلا بودند.

به گفته اسحاقی، یک واحد خون به شکل هم‌زمان و روی یک تخت بیمارستانی، به دو یا حتی سه بیمار تالاسمی تزریق شده است.

او آلوده بودن خون‌های مورد استفاده برای بیماران تالاسمی را رد کرد اما توضیح نداد که علت ابتلای آن‌ها به هپاتیت سی چه بوده است.