رییس سازمان حفاظت محیط زیست: خرید و فروش و قاچاق حیوانات وحشی زیاد شده است
شینا انصاری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، درباره افزایش خرید و فروش و قاچاق حیوانات وحشی در ایران هشدار داد و گفت این سازمان متخلفان را در تعامل با پلیس، پیگیری خواهد کرد.
انصاری یکشنبه دهم فروردین به خبرگزاری ایلنا گفت خرید و فروش و قاچاق حیوانات وحشی با وجود شبکههای اجتماعی و فضای مجازی افزایش پیدا کرده اما معاونت طبیعی سازمان محیط زیست و بهویژه ادارات کل محیط زیست استانها پیگیر آن هستند.
او گفت اگر موردی مطرح شود و گزارشی باشد، پیگیری خواهد شد.
نمونه پر سر و صدای این موضوع، تشکیل پرونده قضایی برای امیر علیاکبری، مبارز ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی موسوم به «اِماِماِی»، به دلیل نگهداری یک تولهشیر و انتشار فیلم آن در فضای مجازی است.
علیاکبری پس از چند ماه، سرانجام اواخر اسفند سال گذشته این شیر را به سازمان حفاظت محیط زیست تحویل داد.
جمشید محبتخانی، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست، دی سال گذشته انتشار تصاویری از این شیر را از سوی علیاکبری یک «جرم مضاعف» و باعث تشویق افرادی خواند که به دنبال نگهداری از گونههای حیات وحش هستند.
انصاری در هشدار خود به مردم برای خودداری از خرید گونههایی از حیوانات که جزو حیات وحش هستند، از سنجابها مثال زد که به وفور خرید و فروش میشوند.
او پیشتر گفته بود قاچاقچیان برای زندهگیری سنجاب، اقدام به آتشزدن یا قطع درختان جنگلی میکنند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست از برنامهریزی برای تشکیل یک گروه نظارتی در این حوزه خبر داد و گفت در تعامل با پلیس، متخلفان را پیگیری خواهند کرد.
علیرضا نجیمی، سرپرست دفتر مدیریت زیستگاهها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست، نهم فروردین امسال گفت خرید و فروش جانورانی مثل لاکپشت، مار آبی و سمندر لرستانی جرم و غیرقانونی است.
انصاری اواسط دی سال گذشته نیز گفته بود نام ۲۵ درصد از گونههای در حال انقراض حیات وحش در آگهیهای فروش در فضای مجازی و بازارهای غیرمجاز به عنوان حیوانات خانگی قرار دارد.
بر اساس گزارشها، توله شیر، مار پیتون، سمندر، سنجاب ایرانی، میمون رزوس، انواع پرنده مانند شاهین، بحری، هوبره و بالابان، انواع بیمهرگان، انواع خزندگان مانند لاکپشتهای بومی و غیربومی، انواع مارها و ایگواناها جزو بیشترین گونههای وحشی هستند که در ایران به صورت غیرقانونی خرید و فروش و نگهداری میشوند.
به گفته کارشناسان، قاچاق گونههای حیات وحش به یکی از بزرگترین تهدیدها برای تنوع زیستی ایران تبدیل شده است.