واژگونی اتوبوس در مسیر کرمان به مشهد دستکم ۱۵ کشته برجای گذاشت
رییس اورژانس کرمان اعلام کرد که با فوت یکی دیگر از مصدومان سانحه واژگونی اتوبوس جاده کرمان–راور، تعداد فوتیهای این حادثه به ۱۵ نفر رسید.
یکشنبه ۱۰ فروردین، مجتبی خالدى، سخنگوى جمعیت هلالاحمر، از اعزام هشت تیم عملیاتی به محل واژگونی این اتوبوس خبر داده و گفته بود این سانحه تاکنون ١٤ کشته و ۳۰ مجروح برجای گذاشته است.
رضا فلاح، مدیرعامل جمعیت هلال احمر کرمان، نیز آمار جانباختگان این حادثه را ۱۴ نفر اعلام کرد و گفت جاده محل سانحه بازگشایی شده و عملیات امدادرسانی به پایان رسیده است.
احمد کرمی اسد، رییس پلیس راه راهور فراجا، درباره جزییات واژگونی اتوبوس اسکانیا در محور کرمان به مشهد گفت این حادثه در پیچ یک گردنه در کیلومتر ۲۰ جاده چترود رخ داد.
او با بیان اینکه این اتوبوس حامل ۴۳ سرنشین بود، افزود وضعیت برخی از مصدومان وخیم گزارش شده و این احتمال وجود دارد که بر شمار جانباختگان افزوده شود.
به گفته کرمی اسد، علت دقیق واژگونی این اتوبوس از سوی کارشناسان پلیس راه کرمان در دست بررسی است و نتایج آن در آینده اعلام خواهد شد.
محمد صابری، مدیر مرکز حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمان، نیز با بیان اینکه اکثر مصدومان بدحال هستند، خبر داد هشت دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس مصدومان را به بیمارستان باهنر کرمان منتقل کردند.
بنا بر اعلام پلیس راهور فراجا، از زمان آغاز سفرهای نوروزی در ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۹ فروردین، ۷۱ هزار و ۵۷۹ فقره تصادف در جادههای کشور رخ داده است.
در این تصادفات دستکم ۵۵۰ نفر جان باختند و ۱۳ هزار و ۳۱۰ تن نیز مجروح شدند.
این آمار نشان میدهد در سوانح رانندگی دو هفته گذشته بهطور میانگین روزانه ۳۹ نفر جان خود را از دست داده و ۹۵۰ تن مجروح شدهاند.
هر سال با آغاز سفرهای نوروزی، آمار تصادفات جادهای و کشتههای ناشی از آن بهطور چشمگیری در ایران افزایش مییابد.
طی ۱۰ ماه نخست سال ۱۴۰۳، ۱۶ هزار و ۳۹۹ نفر در سوانح رانندگی جان باختند و ۳۲۸ هزار و ۷۵ تن دیگر مجروح شدند.
در حوادث رانندگی سال ۱۴۰۲ نیز بیش از ۲۰ هزار نفر کشته شدند که به گفته سازمان پزشکی قانونی، این عدد رکورد ۱۲ ساله مرگ و میر تصادفات جادهای را شکست.
در سالهای گذشته بسیاری از کارشناسان و شماری از مسئولان، جانباختگان حوادث ترافیکی و رانندگی را قربانیان بیکیفیتی خودروها و راهها دانستهاند.
محمد اسماعیل قیداری، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بهشتی، پیش از این در ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ اعلام کرد تصادفات رانندگی پس از بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها، سومین عامل مرگ و میر در ایران به شمار میرود.