آمریکا در راستای مقابله با حمایت مالی از حماس، ۲۰۰ هزار دلار رمزارز را ضبط کرد
وزارت دادگستری آمریکا از توقیف ۲۰۱ هزار و ۴۰۰ دلار رمزارز و چندین کیف پول دیجیتال خبر داد که برای حمایت مالی از گروه حماس مورد استفاده قرار گرفته بودند.
جروزالم پست گزارش داد در یک گروه رمزگذاریشده مرتبط با حماس، دستکم ۱۷ آدرس رمزارز به کاربران ارائه شده بود تا از طریق آنها کمک مالی ارسال کنند.
این مبالغ ابتدا به یک کیفپول دیجیتال منتقل میشد و سپس از طریق زنجیرهای از صرافیهای رمزارز و تراکنشهای پیچیده، با دخالت واسطهها و تامینکنندگان مالی، فرآیند پولشویی روی آنها انجام میگرفت.
بر اساس این گزارش، از ماه اکتبر ۲۰۲۴ تاکنون، بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار رمزارز از طریق این شبکه برای حماس پولشویی شده است.
آمریکا بهدنبال قطع منابع مالی حماس
در جریان این تحقیقات که با هدایت افبیآی صورت گرفت، یک حساب به ارزش ۸۹ هزار و ۹۰۰ دلار و سه حساب دیگر با مجموع تقریبا ۱۱۱ هزار و ۵۰۰ دلار توقیف شدند. این حسابها به نام شهروندان فلسطینی ساکن ترکیه و شماری از کشورهای دیگر ثبت شده بودند.
دیوید جی. اسکات، معاون اداره ضدتروریسم افبیآی، در همین رابطه گفت: «قطع منابع مالی و توقیف رمزارزهایی که به حماس میرسد، یکی از ابزارهای موثر ما در مبارزه با تروریسم است.»
رائول بوجاندا، رییس دفتر افبیآی در آلبوکرکی، نیز گفت: «قطع منابع مالی، توانایی گروههای تروریستی را برای ادامه فعالیت تضعیف میکند. این موفقیت نشان میدهد که جنگ مالی بخش مهمی از مبارزه با تروریسم است. ما به تلاشهای خود برای حفاظت از مردم آمریکا و محروم کردن گروههای تروریستی از منابع مالی ادامه خواهیم داد.»
ادوارد مارتین جونیور، دادستان موقت ناحیه کلمبیا، در بیانیهای تاکید کرد حماس مسئول مرگ شهروندان آمریکایی و اسرائیلی بوده است.
کمک مالی به حماس با رمزارز
شرکت بایننس در سال ۲۰۲۳ بهدلیل ناتوانی در جلوگیری و گزارشدهی تراکنشهای مرتبط با گردانهای عزالدین قسام (شاخه نظامی حماس)، جهاد اسلامی فلسطین، القاعده و داعش، در چارچوب توافقی با وزارت خزانهداری آمریکا بیش از ۴ میلیارد دلار جریمه پرداخت کرد.
همچنین در فوریه ۲۰۲۴، خانوادههای قربانیان حمله هفتم اکتبر با طرح شکایتی علیه بایننس اعلام کردند این پلتفرم رمزارزی، انتقال وجوه به گروههای حماس و جهاد اسلامی را تسهیل کرده است؛ وجوهی که بعدها در حملات علیه اسرائیل مورد استفاده قرار گرفتند.
بر اساس تحلیل وبسایت کویندسک در سال ۲۰۲۱، حماس در آن سال حدود ۱۰۰ هزار دلار بیتکوین دریافت کرده بود.
در اردیبهشت ۱۴۰۳ دو سناتور آمریکایی در نامهای به مقامهای ارشد دولت جو بایدن هشدار دادند جمهوری اسلامی ممکن است با استفاده از درآمد حاصل از استخراج بیتکوین، به «حمایت مالی از عملیات تروریستی» بپردازد.
کمپانی بایننس پیشتر از همکاری با ارتش اسرائیل در زمینه مبارزه با پولشویی نیروی قدس سپاه پاسداران خبر داده بود.