اتحادیه اروپا از روسیه خواست در زمینه توافق آتشبس در اوکراین حسننیت نشان دهد
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از روسیه خواست تا حسن نیت خود را نشان دهد و بر سر آتشبس در اوکراین توافق کند.
کالاس دوشنبه پیش از نشست وزرای خارجه اروپا در مادرید، گفت که «بازگرداندن کودکان اوکراینی که به روسیه تبعید شدهاند» و «آزاد کردن اسرای جنگی» نمونههایی از اقداماتی هستند که روسیه میتواند برای نشان دادن حسن نیت خود انجام دهد.
نشست دوشنبه در مادرید با هدف بررسی تحولات مربوط به جنگ اوکراین برگزار میشود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین از ایالات متحده خواسته که بر کرملین فشار وارد کند تا به این درگیری سهساله پایان دهد.
جنگ اوکراین بیش از سه سال پیش با تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین آغاز شد و از آن زمان تاکنون این جنگ به طور مداوم ادامه داشته است.
در همین حال، ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، اظهار داشت که روسیه باید پاسخی واضح به ایالات متحده بدهد که آیا واقعا میخواهد در مسیر صلح گام بردارد یا خیر.
خبرگزاری رویترز دوشنبه نوشت که دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا، از عدم پیشرفت در تلاشهایش برای میانجیگری یک توافق صلح به طور فزایندهای ناامید شده است.
او پس از بازگشت به کاخ سفید موضعی آشتیجویانهتر در قبال روسیه اتخاذ کرده، اما این رویکرد با احتیاط و تردید از سوی متحدان اروپاییاش روبهرو شده است.
ترامپ یکشنبه ۱۰ فروردین در مصاحبهای تلفنی با شبکه انبیسی نیوز گفت از اظهارات هفته گذشته پوتین درباره عدم مشروعیت ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین، خشمگین شده است.
او افزود در صورت لزوم، قادر است ظرف یک ماه اقدامات تجاری تنبیهی علیه مسکو را به اجرا بگذارد.
دولت ترامپ بهتازگی تعرفه ۲۵ درصدی موسوم به «تعرفه ثانویه» را بر واردات ایالات متحده از هر کشوری که نفت یا گاز از ونزوئلا خریداری کند، اعمال کرد.
تعرفه ثانویه به وضع عوارض یا مالیاتهای اضافی بر کشورها و شرکتهایی گفته میشود که با یک کشور هدف - که معمولا تحت تحریم قرار دارد - روابط تجاری دارند.
پوتین هشتم فروردین پیشنهاد کرد اوکراین تحت نوعی اداره موقت قرار گیرد تا شرایط برای برگزاری انتخابات جدید و امضای توافقنامههای کلیدی برای حل و فصل مناقشه کنونی فراهم شود.
آمریکا هشتم فروردین در پاسخ به این اظهارات تاکید کرد نحوه حکمرانی در اوکراین طبق قانون اساسی این کشور و اراده مردم آن تعیین میشود.
همچنین دوشنبه در مادرید، رادوسلاو سیکورسکی، وزیر خارجه لهستان، در مورد استقرار نیروهای حافظ صلح در اوکراین، که فرانسه و بریتانیا آن را بررسی میکنند، گفت که این برعهده دولت اوکراین است که تصمیم بگیرد چه زمانی این کار انجام شود و آیا اصلا اجازه استقرار نیروهای خارجی در خاک خود را میدهد یا نه.
موضوع تضمینهای امنیتی مورد درخواست اوکراین برای پس از آتشبس احتمالی با روسیه، از موضوعات مورد بحث در هفتههای اخیر بوده است.
پنجشنبه، سران ستاد کل ارتش حدود ۳۰ کشور که آماده ارائه تضمینهای امنیتی به کییف هستند، در بریتانیا گرد هم آمدند تا درباره طرحی برای حفظ صلح در صورت آتشبس میان اوکراین و روسیه گفتوگو کنند.
اما کرملین به این نشست واکنش نشان داد و آنچه را «برنامههای نظامیسازی» اروپا خواند، محکوم کرد.