مقام جمهوری اسلامی: تهدید ترامپ جدی شود به پایگاه دیه‌گو گارسیا حمله پیش‌دستانه می‌کنیم

یک مقام ارشد جمهوری‌اسلامی به روزنامه تلگراف گفته است که فرماندهان نظامی مامور شده‌اند در صورت جدی‌تر‌شدن تهدیدهای دونالد ترامپ، پایگاه مشترک آمریکا و بریتانیا در جزیره دیه‌گو گارسیا، در اقیانوس هند را در حمله‌ای پیش‌دستانه هدف قرار دهند تا او از حمله احتمالی به ایران منصرف شود.

این مقام در تهران اظهار داشت: «فرماندهان ارشد به‌شدت زیر فشار هستند که در صورت جدی‌تر شدن تهدیدهای ترامپ، حملات پیش‌دستانه‌ای به این جزیره و پایگاه نظامی مستقر در آن انجام دهند.»

او افزود که بحث‌ها درباره پایگاه دیه‌گو گارسیا پس از استقرار بمب‌افکن‌های آمریکایی در این پایگاه شدت گرفته است.

به گفته این مقام، برخی پیشنهاد داده‌اند که موشک‌هایی به سمت این جزیره شلیک شود، «نه برای اصابت به هدفی خاص، بلکه برای سقوط در آب شلیک شوند تا پیامی روشن به آمریکایی‌ها ارسال شود که نشان دهد ایران تهدیدها را جدی گرفته و آماده پاسخ است.»

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که حداقل سه فروند بمب‌افکن بی‌۲ اسپیریت هفته گذشته در این پایگاه استراتژیک آمریکا-بریتانیا مستقر شده‌اند.

این بمب‌افکن‌ها که به «ارواح آسمان» شهرت دارند، قادرند از پیشرفته‌ترین سامانه‌های دفاع هوایی عبور کرده و محموله‌های مرگبار را حمل کنند.

جزیره دیه‌گو گارسیا، جزیره اصلی مجمع‌الجزایر چاگوس است، منطقه‌ای در اقیانوس هند تحت مالکیت بریتانیا که «سر کی‌یر استارمر» قصد دارد آن را به موریس بازگرداند.

آینده این پایگاه نظامی، یکی از نقاط اصلی اختلاف در توافق برای واگذاری جزایر است.

طبق پیشنهاد استارمر، جزیره دیه‌گو گارسیا به بریتانیا اجاره داده خواهد شد، با هزینه‌ای گزارش‌شده در حدود ۹۰ میلیون پوند در سال، تا آمریکا بتواند عملیات نظامی خود را در آن ادامه دهد.

یکی از حامیان جمهوری اسلامی گفته که باید مدت‌ها پیش از استقرار بمب‌افکن‌های آمریکا، این جزیره هدف حمله قرار می‌گرفت.

این پایگاه از بمب‌افکن‌های بی‌۱ لنسر، بی‌۲ اسپیریت، و بی‌-۵۲ استراتوفورترس پشتیبانی می‌کند، و بنابراین در عملیات نظامی در آفریقا، آسیا و اقیانوسیه نقش حیاتی دارد.

نزدیک به ۴ هزار نیروی نظامی و پیمان‌کار، که اکثرشان آمریکایی هستند، در این پایگاه مستقرند.

رسانه‌های دولتی ایران گزارش داده‌اند که احتمالا بمب‌افکن‌های بی‌۲ اسپیریت از پایگاه دیه‌گو گارسیا برای حمله احتمالی به تاسیسات زیرزمینی ایران استفاده خواهند کرد.

تنش‌ها میان ایران و آمریکا پس از بازگشت ترامپ به کاخ سفید به‌شدت افزایش یافته است.

ماه گذشته، ترامپ کارزار «فشار حداکثری» خود علیه ایران را از جمله تلاش برای رساندن صادرات نفت ایران به صفر با هدف جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای از سر گرفت.

با این حال، ترامپ ابراز علاقه کرده که «توافق صلح هسته‌ای تاییدشده‌ای» را به‌سرعت با ایران به امضا برساند.

ترامپ روز یکشنبه هشدار داد که اگر ایران با آمریکا به توافق نرسد، با «بمباران‌هایی روبرو خواهد شد که تاکنون نظیر نداشته‌اند.»

او در هواپیمای ایر فورس وان به خبرنگاران گفت: «باید ببینیم آیا می‌توانیم به توافقی برسیم یا نه. اگر نه، اوضاع خیلی بد خواهد شد.»

او اضافه کرد: «من ترجیح می‌دهم توافقی حاصل شود تا آن گزینه دیگر، که فکر می‌کنم همه‌ی افراد داخل این هواپیما می‌دانند منظورم چیست، و آن گزینه هرگز خوشایند نخواهد بود.»

ترامپ اوایل این ماه نامه‌ای برای رهبر جمهوری اسلامی فرستاده و از او خواسته بود وارد مذاکره شود و هشدار داده بود که مداخله نظامی «فاجعه‌بار» خواهد بود.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، روز یکشنبه اعلام کرد که جمهوری اسلامی مذاکره مستقیم با آمریکا درباره برنامه هسته‌ای رو به رشد خود را رد می‌کند.

در پاسخ، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: «رییس‌جمهور ترامپ صراحتا گفته است: ایالات متحده اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز دوشنبه به تهدیدهای ترامپ واکنش نشان داد و گفت: «دشمنی آمریکا و اسرائیل همیشه وجود داشته است. آن‌ها ما را تهدید به حمله می‌کنند، که ما احتمال نمی‌دهیم اما اگر شرارتی کنند، قطعا پاسخ متقابل و شدیدی دریافت خواهند کرد.»

بنا بر گزارش رزونامه بریتانیایی تلگراف، پس از این تهدیدها، جمهوری اسلامی موشک‌های خود را «در وضعیت شلیک و آماده» قرار داده تا در صورت صدور فرمان حمله از سوی ترامپ، پاسخ دهد.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران نیز تهدید کرده که ۵۰٬۰۰۰ نیروی آمریکایی مستقر در منطقه را هدف قرار خواهند داد.

امیرعلی حاجی‌زاده گفت: «آمریکایی‌ها حداقل ۱۰ پایگاه در اطراف ایران دارند، با بیش از ۵ هزار نیرو، یعنی در خانه‌ای شیشه‌ای نشسته‌اند و کسی که در خانه شیشه‌ای است به دیگران سنگ نمی‌اندازد.»

مقام جمهوری‌اسلامی که با تلگراف گفت‌وگو کرد، افزوده: «پاسخ به تهدیدهای ترامپ باید اقدام باشد، نه حرف، همه پایگاه‌‌های آمریکا در منطقه در برد موشک‌های ماست.»

او افزود: «موشک‌ها در وضعیت شلیک و آماده قرار دارند تا هر مکانی را که از آن تهدیدی متوجه ایران شود، چه از دیه‌گو گارسیا یا بحرین، هدف قرار دهند.»

او همچنین گفت: «به فرماندهان دستور داده شده که تمام سکوهای پرتاب موشک آماده باشند و سایت‌های هسته‌ای کاملا محافظت شوند. آن‌ها برای جنگی تمام‌عیار آماده می‌شوند و همه‌چیز مهیاست برای زمانی که ترامپ حمله را آغاز کند.»