بر اساس اعلام سفارت جمهوری اسلامی در بیروت، امانی پنجشنبه چهارم اردیبهشت توضیحاتی را در خصوص پست ایکسی که اخیرا منتشر کرده، به طرف لبنانی ارائه داده است.
او تاکید کرده که محتوای این پست «جنبهای کلی و فراگیر» داشته و شامل همه کشورها بدون استثنا، از جمله جمهوری اسلامی ایران، میشود.
بر پایه این اعلامیه، این دیدار با هدف پیشگیری از هرگونه سوءتفاهم یا برداشت نادرست احتمالی میان دو کشور در خصوص محتوای این پیام صورت گرفته است و امانی، بر لزوم «جلوگیری از بهرهبرداری دشمنان برای ایجاد شکاف میان ایران و لبنان» تاکید کرده و هوشیاری و همکاری میان دو کشور را «ضامن ناکام گذاشتن چنین تلاشهایی» دانسته است.
سفیر جمهوری اسلامی در بیروت، شامگاه چهارشنبه سوم اردیبهشت گفت تهران در مساله خلع سلاح حزبالله لبنان دخالت نمیکند چرا که این موضوعی داخلی و مربوط به خود لبنان است.
امانی، حزبالله را «حزبی قانونی با دهها سال تجربه و سلاح» معرفی و تاکید کرد: «دولت لبنان مکلف به رایزنی با طرفهای مختلف درباره احزاب، مقاومت و سلاح آن و مسائل مرتبط است. این مسائل امور داخلی لبنان است که در آن دخالت نمیکنیم.»
او پیشتر در صفحه ایکس خود مساله خلع سلاح حزبالله را «توطئه آشکار» خوانده و نوشته بود: «ما دیگران را از افتادن در دام دشمنان بر حذر میداریم.»
این اظهارات در حالی بیان شد که وزارت خارجه آمریکا در پی شکلگیری دولت جدید لبنان تاکید کرده است حزبالله باید خلع سلاح شود. همچنین برخی سناتورهای جمهوریخواه آمریکا نیز بر رهایی لبنان از «سلطه جمهوری اسلامی» تاکید کردهاند.
پس از پستی که امانی منتشر کرد، دوم اردیبهشت ماه خبرنگار شبکه البیسیآی لبنان خبر داد که وزیر خارجه این کشور قصد دارد امانی را در رابطه با اظهاراتش در مورد خلع سلاح حربالله، احضار کند.
امانی چارشنبه شب (سوم اردیبهشت)، در مصاحبه با شبکه الجدید احضار خود را به وزارت خارجه لبنان تایید کرد.
خبرگزاری ایسنا نوشت امانی «دعوت» وزارت خارجه لبنان را دریافت کرده و گفته که «مشغول است و بعدا موعد را مشخص خواهد کرد».
تاکید بر داخلی بودن مساله خلع سلاح حزبالله لبنان که مقامهای جمهوری اسلامی از جمله امانی آن را «مقاومت» مینامند در حالی است که امانی دی ماه ۱۴۰۳ به المیادین گفت «شایعات» در خصوص توقف حمایت جمهوری اسلامی از گروههای مقاومت ساخته و پرداخته اسرائیل است.
او تاکید کرد: «جمهوری اسلامی اگر میخواست از حمایت از مقاومت دست بکشد، ۴۵ سال این مسیر را ادامه نمیداد.»
امانی همچنین در بهمنماه ۱۴۰۳ گفت: «جمهوری اسلامی قاطعانه از مقاومت در منطقه حمایت میکند و این یک تصمیم قطعی است.»
او افزود: «اسرائیل از جنایاتش بهرهای نمیبرد و فقط جمهوری اسلامی را تقویت میکند.»
این مقام جمهوری اسلامی، ۲۲ بهمن در گفتوگو با شبکه المنار گفت: «ما موافق مقاومت هستیم و از آن حمایت میکنیم چرا که حقی مشروع در همه قوانین و عرفها برای دفاع از میهن است.»
او افزود: «جایگاه حسن نصرالله در دل ایرانیها بزرگ است و ملت ایران او را بسیار دوست دارند.»
هفتم مهر ماه ۱۴۰۳، سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد در حمله ارتش این کشور به بیروت حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان کشته شد.
او افزود: «... پیام ساده است. هر کسی که شهروندان اسرائیل را تهدید میکند، ما میدانیم چگونه به او برسیم.»
جمهوری اسلامی سالها با صرف میلیاردها دلار از حزبالله لبنان حمایت کرده است.
پس از مرگ نصرالله، نعیم قاسم، دبیرکل جدید حزبالله لبنان، از اختصاص ۱۲ تا ۱۴ هزار دلار به هر خانوار لبنانی از سوی جمهوری اسلامی خبر داد.
اظهارات سفیر جمهوری اسلامی درباره عدم دخالت تهران در مساله حزبالله لبنان در حالی است که تقریبا تمامی مقامات ارشد حزبالله از زمان ایجاد تاکنون، با جمهوری اسلامی و رهبران، روسای جمهوری و فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رابطه مستقیم داشتهاند.