چین هرگونه مذاکره با آمریکا برای لغو تعرفه‌ها را تکذیب کرد

پس از اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، مبنی بر احتمال توافقی میان دو قدرت اقتصادی برتر جهان در زمینه جنگ تعرفه‌ها، چین وجود هرگونه مذاکره با واشینگتن در این زمینه را رد کرد.

جنگ تجاری که دونالد ترامپ با وضع تعرفه‌ها به راه انداخته، منجر به اعمال تعرفه‌های گمرکی ۱۴۵ درصدی بر کالاهای چینی ورودی به ایالات متحده شد، و در پاسخ، پکن نیز تعرفه‌هایی ۱۲۵ درصدی بر کالاهای وارداتی از آمریکا وضع کرد.

ترامپ چهارشنبه، سوم اردیبهشت، در پاسخ به پرسشی درباره احتمال کاهش این تعرفه‌ها، گفت: «توافقی منصفانه با چین وجود خواهد داشت، منصفانه خواهد بود.»

در واکنش به سوالی درباره وجود چنین مذاکراتی، وزارت بازرگانی چین پنج‌شنبه، چهارم اردیبهشت، اعلام کرد که «هرگونه ادعایی در خصوص پیشرفت در مذاکرات چین و آمریکا صرفا حدس و گمان بوده و بر هیچ‌گونه واقعیت مشخصی استوار نیست.»

خه یادونگ، سخنگوی وزارت بازرگانی چین، در نشست خبری هفتگی خود تاکید کرد: «به‌عنوان نهاد مسئول روابط اقتصادی و تجاری خارجی، لازم می‌دانم تصریح کنم که در حال حاضر هیچ‌گونه مذاکره تجاری میان چین و ایالات متحده در جریان نیست.»

گو جیاکون، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، نیز پنج‌شنبه در یک نشست خبری جداگانه اعلام کرد: « صحبت از وجود این مذاکرات دادن اطلاعات نادرست است.»

او افزود: «موضع چین ثابت و روشن است: اگر قرار به جنگ باشد تا پایان خواهیم جنگید، اما اگر گفت‌وگو مطرح باشد، درهای ما کاملا باز است.»

دونالد ترامپ در اوایل ماه جاری میلادی تعرفه‌های گمرکی تنبیهی بر تمام شرکای تجاری آمریکا اعمال کرد که موجی از تلاطم را در بازارهای جهانی به راه انداخت.

با این حال، یک هفته بعد این تعرفه‌ها برای همه کشورها به ۱۰ درصد کاهش یافت، اما برای چین به ۱۴۵ درصد افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: نشانه‌هایی از تمایل آمریکا به کاهش تنش‌ها با پکن؛ بسنت: تعرفه‌های تجاری چین قابل دوام نیست

چین نیز در پاسخ، تعرفه‌هایی ۱۲۵ درصدی بر کالاهای وارداتی از ایالات متحده وضع کرد.

این تعرفه‌های متقابل به گفته اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری آمریکا که سه‌شنبه در نشستی پشت درهای بسته صحبت کرده بود، معادل «تحریمی تجاری» است که تبادلات میان دو کشور را مسدود می‌کند.

پکن که گفته آماده است تا پایان در این جنگ تجاری بایستد، چندین بار نارضایتی خود را از مذاکرات سایر کشورها با واشینگتن نشان داده است.

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، سه‌شنبه از بریتانیا و اتحادیه اروپا خواست تا از «نظام تجاری چندجانبه» دفاع کنند.

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه چین، او در گفت‌وگو با همتای اتریشی خود گفت که چین و اتحادیه اروپا باید با یکدیگر همکاری کنند.

وزارت بازرگانی چین نیز بار دیگر تاکید کرد: «فشار، تهدید و باج‌گیری شیوه‌هایی قابل قبول برای چین نیستند.»

سخنگوی این وزارتخانه همچنین شرایط چین برای آغاز گفت‌وگو با واشینگتن را یادآور شد و گفت: «نشان دادن صداقت در مذاکرات» و «بازگشت به گفت‌وگویی بر پایه برابری»، از جمله این شرایط است.