روزنامه فرهیختگان: کسانی با دغدغه انقلابی پول گرفتند تا برای حمله به اسرائیل فشار بیاورند
روزنامه اصولگرای فرهیختگان ضمن انتقاد از عدم برخورد با نیروهایی که در توجیه اقداماتشان میگویند «دغدغههای انقلابی» دارند، آنها را شبکهای سایبری نامید که با دریافت پول، به فرماندهان سپاه پاسداران در مورد پاسخ ندادن به آخرین حمله اسرائیل فشار آوردهاند.
از ابتدای امسال، نیروهای موسوم به «ارزشی» برخوردهای قضایی و امنیتی را تجربه کردهاند.
روزنامه فرهیختگان، وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی که منتسب به جریان میانهروی اصولگرا است، در صفحه اول شماره چهارم اردیبهشت ماه خود، در مطلبی با عنوان «ردپای پول کثیف سایبریها» به جریانی که آن را «شبکه سایبری پروژهبگیر» معرفی کرده، حمله کرده است.
بر اساس این گزارش، این شبکه به بخشهایی از حاکمیت جمهوری اسلامی که پیش از این «خط قرمز» محسوب میشد، فشار میآورد.
اگرچه این روزنامه از شخص خاصی نام نبرده اما آدرسهایی که در گزارش آمده، از جمله «صاحب اکانت که عکس پروفایلش یک پسربچه ماسک به چهره است و حدود ۱۰۰ هزار دنبال کننده دارد»، دقیقا مشخصات اکانتی با نام «آدم» در شبکه ایکس است که پس از این گزارش، به آن واکنش هم نشان داده است.
به نوشته فرهیختگان، این فرد با اصالت همدانی ساکن قم است و از طریق ارتباط با یک طیف سیاسی و «موسسه ظاهرا مردمی»، از حساب همسر خارجی (اتباع) خود برای تراکنشهای مالی استفاده میکند.
نام این کاربر به عنوان یکی از چهرههای اصلی به همراه جمعی دیگر از کاربران در ماجرایی که به «جهاد فاکتوری» مشهور شد نیز مطرح شده بود. در آن زمان پس از توییتی از علیاکبر رائفیپور، از چهرههای برجسته ارزشی، درباره هشتگ «HERO» که در وصف قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس به راه افتاده بود، گروهی به رهبری رائفیپور فاش کردند توییتهای کاربران رایگان نبوده و فاکتور آن را برای سازمانهای پرداختکننده ارسال کردهاند.
بیشتر بخوانید: حاشیههای یک برنامه؛ چرا پخش طنز علیه سعودیها دردسرساز شد؟
فشار پولی به سپاه پاسداران برای حمله به اسرائیل
فرهیختگان نوشته است عدم مقابله با این شبکه «سایبری پروژهبگیر» کار را به جایی کشانده که آنها «به بهانه آنچه تعلل در پاسخ به اسرائیل» میخوانند، حتی «فرماندهان نظامی» را هم از آماج «حملات و هتاکی» خود در امان نگذاشتهاند.
این روزنامه، اعضای این شبکه را به ارتباط با خارج از کشور متهم کرد و نوشت: «خط تخریب فرماندهان نظامی با هدف پاسخ عجولانه و بدون محاسبه به رژیم صهیونیستی، نه از داخل که از خارج کشور هدایت شده بود.»
گزارش در ادامه از حملات این گروه به مقامات قوه قضاییه انتقاد کرده و مثالهایی از حملههای آنان را به محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، غلامحسین محسنی اژهای، رییس قوه قضاییه، روسای جمهوری و مراجع تقلید ذکر کرده است.
موسسه مردمی و اصولگرایان تازهکار
بدنه جریان اصولگرایی سالهاست دچار تغییر و تحولاتی شده و انشعاباتی در آن پدیده آمده است: جریانهایی مانند پایداری، به رهبری صادق محصولی و مرتضی آقا تهرانی، جریان شریان، به رهبری مهرداد بذرپاش و حمید رسایی و جریان مصاف، به رهبری علی اکبر رائفیپور و سعید محمد.
به نظر میرسد تیغ تیز گزارش اخیر فرهیختگان به سمت جریان مصاف است.
کاربری هم که در این گزارش از او یاد شده است، سابقه طولانی در هواداری از این جریان دارد. همچنین اشاره به «موسسه ظاهرا مردمی» نیز با وصف موسسه مصاف سازگار است.
در این باره بیشتر بخوانید: مصاف رائفیپور؛ میم «پشم» یا گوشت قربانی اصولگرایان؟
ماجرای موسسه «مصاف» با باقی جریانهای اصولگرا فرق دارد. «موسسه مصاف ایرانیان» در سال ۱۳۹۰ راهاندازی شده و نامش مخفف عبارت «مبارزه با صهیونیسم، اومانیسم و فراماسونری» است.
چهره پشت پرده این جریان اصولگرا کمی پیش از انتخابات مجلس دوازدهم از پرده بیرون آمد: سعید محمد، فرمانده جوان قرارگاه خاتمالانبیا که در سودای ریاستجمهوری در سال ۱۴۰۰ از سپاه پاسداران استعفا داد اما شورای نگهبان صلاحیتش را رد کرد.
تنبیه و آیینه عبرت بدنه اصولگرایان
طی دو-سه هفته اخیر، رسانههای جریان سنتی اصولگرایی و اصلاحطلبان همراه با هم، بار دیگر موضوع «وفاق» و «تبعیت از رهبری» را پر رنگ کردند. در مقابل جریان تازهکار اصولگرایی از جمله کاربرانی که فرهیختگان به آنها اشاره کرده است، به «وفاق جریان اصولگرا با اصلاحطلبان» پرداختند.
این جریان با اشاره به نظرات پیشین علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، اصولگرایانی را که از مذاکرات حمایت میکنند، به «وفاق با منافق» متهم میکنند.
برخی از اعضای این جریانها در نقاط حساس جمهوری اسلامی حضور دارند. موضوعی که فرهیختگان از آن انتقاد کرده و نوشته است با توجیه «دغدغههای انقلابی» داشتن، برای اعضای این شبکه پرونده قضایی تشکیل نشده است.
با وجود انتقاد فرهیختگان، به نظر میرسد جمهوری اسلامی تنبیه این دست اصولگرایان را از ابتدای سال ۱۴۰۴ به طور جدی در دستور کار قرار داده است.
در هفته دوم فروردین ماه، در موردی کمسابقه، نیروهای امنیتی با تحصن شبانهروزی چند هفتهای حامیان حجاب اجباری مقابل مجلس شورای اسلامی برخوردی خشن کردند و ضمن جمعآوری آنها، فرمانداری تهران گفت در «چارچوب قانون» با تجمعهای فاقد مجوز برخورد خواهد کرد.
در ماجرای طعنه به عربستان سعودی (امری که در صداوسیما معمول بود) در یک برنامه تلویزیونی پس از دیدار وزیر دفاع این کشور با خامنهای، عوامل برنامه توبیخ شدند. توبیخی که به نظر هشداری به سایر عواملی از این دست بود.
در مورد بعدی، حتی دستاندرکاران یک برنامه تلویزیونی که در آن به «خلیفه اول مسلمانان سنی» توهین شد، بازداشت شدند.