دست‌کم ۷ معلم در تجمع سراسری معلمان در ایران بازداشت شدند

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، تجمع‌های معلمان شاغل و بازنشسته که به مناسبت روز جهانی کارگر در مقابل اداره‌های آموزش و پرورش شهرهای مختلف ایران برگزار شد، با سرکوب شدید نیروهای امنیتی و انتظامی مواجه شد. در جریان این تجمع‌ها دست‌کم هفت تن از معلمان معترض بازداشت شدند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، جمعه ۱۲ اردیبهشت در گزارشی نوشت حاکمیت در تجمع‌های ۱۱ اردیبهشت معلمان، تمام توش و توان خود را گذاشت و هر ابزار ارعاب و سرکوبی را به کار برد تا مانع یک همایش مناسبتی شود.

این تشکل صنفی با اشاره به این‌که فعالان صنفی در استان‌های بوشهر، قزوین، کردستان، فارس، خوزستان، مازندران، کرمانشاه، گیلان و مشهد، با انواع شیوه‌ها مورد تهدید نهادهای امنیتی قرار گرفتند، افزود: «با بسیاری تماس گرفتند، برای تعداد بیشتری پیامک فرستادند و تعداد دیگری را احضار نمودند.»

طبق این گزارش، در تهران ولی میرزاسیدی، فراحی شاندیز، احمد حیدری و یک معلم دیگر به نام صادقی (نام کوچک عنوان نشده است) به دست نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم بازداشت شدند.

هم‌زمان حسین عبادیان در شهریار، رضا مسلمی در همدان و محمود صدیقی‌پور در رشت به دست نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان با اشاره به این‌که این‌ها فقط بخشی از فضای تهدید و سرکوب معلمان بود، نوشت: «این فضا سال‌هاست تکرار می‌شود تا نشان دهد که هیچ کدام از جناح‌های حکومت - چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب - تفاوتی با هم ندارند و در سرکوب یکدست عمل می‌کنند.»

ایران‌اینترنشنال ۱۱ اردیبهشت گزارش داد که گروهی از معلمان شاغل و بازنشسته، همزمان با روز جهانی کارگر و روز معلم در ایران، با وجود فضای سنگین امنیتی، مقابل ادارات آموزش‌وپرورش برخی شهرهای کشور تجمع اعتراضی برگزار کردند.

این تجمع‌ها در شرایطی شکل گرفت که از شب قبل، تماس‌های تهدیدآمیز، احضار فعالان صنفی و فشار بر خانواده‌های معلمان از سوی نهادهای امنیتی در جریان بود.

فرهنگیان حاضر در این تجمع‌ها با در دست داشتن پلاکاردهایی همچون «امنیت شغلی، معیشت و کرامت، حق معلم است»، «معلم دادخواه است، نه فرمان‌بردار سکوت» و «هفته معلم را به ما تبریک نگویید، حق‌مان را بدهید» خواستار تحقق مطالبات صنفی خود شدند.

این تجمع‌ها در پی صدور فراخوانی از سوی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان شکل گرفت که در آن از معلمان خواست در اعتراض به نابسامانی‌های موجود در کشور، در شهرهای مختلف ایران تجمع کنند.

حقوق عادلانه، بیمه کارآمد دانش‌آموزان و فرهنگیان، آموزش رایگان، لغو تفاهم‌نامه میان وزارت آموزش و پرورش و فرماندهی کل انتظامی کشور، به رسمیت شناختن تشکل‌های صنفی مستقل و لغو سرکوب و احکام امنیتی علیه فرهنگیان، خواسته‌های مطرح شده در این فراخوان عنوان شد.

معلمان معترض در ایران طی سال‌های گذشته بارها با طرح مطالبات معیشتی، آموزشی و مدنی دست به تجمع و تحصن سراسری زدند.

با وجود برگزاری این تجمع‌های اعتراضی، مطالبات معلمان هنوز محقق نشده است و فشارها بر آن‌ها روز به روز بیشتر شده است.

این اعتراضات در بسیاری موارد با سرکوب گسترده از سوی نهادهای امنیتی و انتظامی مواجه شد و شماری از معلمان و فعالان صنفی، احضار، بازداشت و با احکام سنگین حبس مواجه شدند.

صدها معلم نیز در سال‌های گذشته به دلیل فعالیت‌های صنفی و همراهی با اعتراضات مردمی، با حکم هیئت رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش از کار تعلیق یا به صورت دائمی اخراج شده‌اند.