ترامپ: تجهیزات نظامی بیشتری به اوکراین میفرستیم

دونالد ترامپ، رییسجمهوری ایالات متحده، اعلام کرد که آمریکا تجهیزات نظامی بیشتری به اوکراین میفرستد تا این کشور بتواند در برابر حملات روسیه از خود دفاع کند.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری ایالات متحده، اعلام کرد که آمریکا تجهیزات نظامی بیشتری به اوکراین میفرستد تا این کشور بتواند در برابر حملات روسیه از خود دفاع کند.
ترامپ دوشنبه ۱۶ تیر در یک نشست رسانهای در کاخ سفید گفت که حملات روسیه به اوکراین شدت گرفته و اوکراین نیاز دارد توان دفاعی خود را تقویت کند.
او تاکید کرد که بیشتر سلاحهای ارسالی از سوی ایالات متحده به این کشور ماهیت دفاعی دارند.
رییسجمهوری آمریکا جمعه نیز به خبرنگاران گفته بود که اوکراین برای دفاع از خود به سامانههای موشکی پاتریوت نیاز دارد، اما در اظهارات روز دوشنبه به این سامانهها اشاره نکرد.
ترامپ در این نشست رسانهای که پیش از ضیافت شام با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسراییل برگزار شد، گفت که آمریکا «مجبور است» سلاح بیشتری در اختیار اوکراین قرار دهد.
ترامپ چند روز پس از آغاز دومین دوره ریاستجمهوریاش تمام کمکهای نظامی و مالی به اوکراین را متوقف کرد. همان زمان مقامهای وزارت دفاع اعلام کردند که این کمکها تا زمانی که ترامپ متقاعد شود که اوکراین «تعهدی صادقانه» به صلح از خود نشان میدهد، از سر گرفته نخواهد شد.
افزون بر این، نحوه کمکرسانی تسلیحاتی و مالی آمریکا به اوکراین یکی از مهمترین نقدهای ترامپ به دولت بایدن در جریان مبارزات انتخاباتی بود. ترامپ بارها به این اشاره کرده بود که میزان کمک آمریکا به اوکراین در قیاس با کمک همتایان اروپایی منصفانه نیست.
با وجود فراز و فرودهای بسیار در رابطه ترامپ و ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهور اوکراین، امضای قرارداد بهرهبرداری آمریکا از منابع طبیعی اوکراین در نیمه نخست اردیبهشت امسال، مسیر از سرگیری کمکها نظامی آمریکا به این کشور فراهم شد.
زلنسکی روز جمعه ۱۳ تیر پس از تماس تلفنی با ترامپ اعلام کرد که دو طرف توافق کردهاند برای تقویت توان اوکراین در «دفاع از آسمان» تلاش کنند؛ اقدامی که با توجه به تشدید حملات روسیه اهمیت بیشتری یافته است.
زلنسکی همچنین گفت که درباره تولید مشترک تجهیزات دفاعی، خریدهای نظامی و سرمایهگذاریهای مربوطه با ترامپ گفتوگو کرده است.
اوکراین بارها از آمریکا خواسته است که سامانههای پاتریوت و موشکهای مربوط به آن را برای محافظت از شهرهایش در برابر حملات هوایی فزاینده روسیه در اختیارش قرار دهد.
از سوی دیگر، آلمان اعلام کرده است که در حال مذاکره برای خرید سامانههای پدافندی پاتریوت برای اوکراین است تا این کمبود دفاعی را تا حدی جبران کند. از آغاز حمله روسیه به اوکراین، آلمان پس از ایالات متحده تامینکننده اصلی نیازهای نظامی و دفاعی اوکراین بوده است.