اسرائیل از کشته شدن «نخست‌وزیر جدید حماس در غزه» در حمله به بیمارستانی در خان‌یونس خبر داد

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد ارتش این کشور با حمله بیمارستان ناصر در خان‌یونس، اسماعیل برهوم، «نخست‌وزیر جدید حماس در غزه» را از پا درآورد.

او گفت ارتش اسرائیل در این عملیات که عصر یک‌شنبه سوم فروردین انجام شد، برهوم را «با موفقیت از بین برد».

کاتز با تمجید از همکاری ارتش اسرائیل و آژانس امنیت این کشور (شین بت) در اجرای این عملیات افزود برهوم به‌عنوان «نخست‌وزیر جدید حماس در غزه» فعالیت می‌کرد و پس از کشته شدن عصام دعالیس در روزهای گذشته، جانشین او شده بود.

وزیر دفاع اسرائیل همچنین از گسترش عملیات ارتش این کشور علیه مواضع حماس در نوار غزه خبر داد و تاکید کرد این حملات تا آزادی گروگان‌های در بند این گروه ادامه خواهد یافت.

حماس تاکنون به‌طور رسمی به خبر کشته شدن برهوم واکنشی نشان نداده، اما الاقصی نیوز، رسانه وابسته به این گروه، تایید کرد او در حمله اخیر جان باخته است.

وزارت بهداشت حماس پیش‌تر اعلام کرد در حمله هوایی اخیر اسرائیل، بخش جراحی بیمارستان ناصر هدف قرار گرفت.

خبرگزاری رویترز نیز به نقل از منابع پزشکی گزارش داد این حمله پنج کشته و چندین زخمی بر جای گذاشت.

بر اساس بیانیه ارتش اسرائیل، در این عملیات از «بمب نقطه‌زن» استفاده شد.

وب‌سایت خبری تایمز اسرائیل نوشت برهوم عضو دفتر سیاسی حماس بود. اتحادیه اروپا سال گذشته برهوم را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد و اعلام کرد او در فعالیت‌های مالی حماس نقش دارد.

حمایت رییس ستاد کل ارتش اسرائیل از گسترش عملیات نظامی در غزه

شبکه ۱۲ اسرائیل گزارش داد ایال زمیر، رییس ستاد کل ارتش این کشور، از گسترش عملیات نظامی علیه حماس در نوار غزه حمایت می‌کند.

به گزارش این رسانه، زمیر در دیدارهای اخیر خود با مقام‌های اسرائیلی هشدار داده که حماس «در حال وقت‌کشی است».

او همچنین تاکید کرده عملیات ارتش اسرائیل هرچند به حماس ضربه می‌زند، اما به آزادی گروگان‌ها منجر نمی‌شود؛ از این‌رو، باید فشارها بر این گروه افزایش یابد.

اعضای حماس ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۵۰ هزار کشته و ۱۱۳ هزار زخمی بر جای گذاشته است.

۵۸ گروگان همچنان در غزه نگهداری می‌شوند که بنا بر اعلام ارتش اسرائیل، ۳۴ تن از آن‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

پس از ماه‌ها رایزنی‌های بین‌المللی و با میانجی‌گری مصر، قطر و آمریکا، اسرائیل و حماس ۲۶ دی برای برقراری یک آتش‌بس سه‌مرحله‌ای در غزه به توافق دست یافتند.

مرحله نخست این توافق که شش هفته به طول انجامید، ۱۲ اسفند به پایان رسید. از آن زمان تاکنون، رایزنی‌ها برای اجرای مرحله دوم آتش‌بس همچنان در جریان است.

اسرائیل ۲۸ اسفند بار دیگر بمباران شدید غزه را از سرگرفت و دلیل این اقدام را بن‌بست در مذاکرات آتش‌بس عنوان کرد.

جنبش فتح، به رهبری محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان، دوم فروردین از حماس خواست برای حفظ «موجودیت فلسطینیان» در غزه از قدرت کناره‌گیری کند.