در پی حمله راکتی از شمال غزه، ارتش اسرائیل دستور تخلیه بیت‌ حانون را صادر کرد

ارتش اسرائیل با صدور بیانیه‌ای از ساکنان بیت‌ حانون در شمال نوار غزه خواست هرچه سریع‌تر منطقه را ترک کنند. این دستور پس از حمله راکتی به شهر سدروت در جنوب اسرائیل صادر شد.

افیخای ادرعی، سخنگوی عرب‌زبان ارتش اسرائیل، سه‌شنبه ۱۲ فروردین در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «سازمان‌های تروریستی بازمی‌گردند و از میان غیرنظامیان اقدام به شلیک راکت می‌کنند.»

او از حمله هوایی قریب‌الوقوع به شمال غزه خبر داد و افزود: «ما بارها در مورد این منطقه هشدار داده‌ایم ... این اخطار آخر قبل از حمله است.»

در این بیانیه، دستور تخلیه ساکنان بیت‌ حانون، پروژه بیت لاهیا، شیخ زاید، محله المنشیه و تل الزعتر صادر شده است.

ادرعی تاکید کرد ساکنان این مناطق باید برای حفظ امنیت خود، بلافاصله در پناهگاه‌های شناخته‌شده در شهر غزه مستقر شوند.

پایگاه خبری تایمز اسرائیل با استناد به نقشه‌ای که ادرعی در ایکس به اشتراک گذاشته، نوشت ارتش اسرائیل منطقه حائل در مرز نوار غزه را گسترش داده است.

به گزارش این رسانه، سامانه‌های دفاعی اسرائیل راکت شلیک‌شده از شمال غزه به سوی سدورت را رهگیری و سرنگون کردند. این حمله تلفات جانی در پی نداشت.

ارتش اسرائیل ۱۱ فروردین نیز دستور تخلیه ساکنان اکثر مناطق شهر رفح در جنوب نوار غزه را صادر کرده بود.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، ۱۰ فروردین از تصمیم کابینه امنیتی این کشور برای افزایش فشار نظامی بر حماس خبر داد تا زمینه برای آزادی گروگان‌های در بند این گروه فراهم شود.

یونیسف از کشته شدن ۳۲۲ کودک در غزه در ۱۰ روز گذشته خبر داد

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) ۱۱ فروردین در بیانیه‌ای اعلام کرد بر اساس گزارش‌ها، دست‌کم ۳۲۲ کودک در نوار غزه طی ۱۰ روز قبل از صدور این بیانیه کشته شدند.

یونیسف افزود اکثر این کودکان به‌دنبال درگیری‌ها، آواره شده بودند و در چادرهای موقت یا خانه‌های آسیب‌دیده زندگی می‌کردند.

کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف، در همین رابطه گفت: «آتش‌بس در غزه روزنه‌ای حیاتی برای نجات کودکان و امیدی برای بازسازی بود اما آن‌ها دوباره گرفتار چرخه‌ای از خشونت مرگبار و محرومیت شده‌اند.»

او خواستار پایبندی طرف‌های درگیر به تعهدات خود در چارچوب قوانین بین‌المللی به‌منظور محافظت از کودکان شد.

اعضای حماس ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۵۰ هزار کشته و ۱۱۴ هزار زخمی بر جای گذاشته است.

اسرائیل و حماس ۲۶ دی سال گذشته برای برقراری یک آتش‌بس سه‌مرحله‌ای در غزه به توافق دست یافتند. مرحله نخست این توافق که شش هفته به طول انجامید، ۱۲ اسفند به پایان رسید و اسرائیل ۲۸ اسفند بمباران غزه را از سر گرفت.

صدها تن از ساکنان غزه ششم فروردین در مخالفت با سیاست‌های حماس و ادامه جنگ، در نقاط مختلف این باریکه دست به تجمع اعتراضی زدند.

وب‌سایت خبری وای‌نت ۱۰ فروردین به‌نقل از ساکنان غزه گزارش داد حماس دست‌کم شش تن از سازمان‌دهندگان اعتراضات اخیر را اعدام کرده است.