تصادف‌های رانندگی در ۱۷ روز نخست سفرهای نوروزی، جان ۷۰۴ نفر را گرفت

پلیس راهور فراجا گزارش داد در جریان سفرهای نوروزی و تا ۱۱ فروردین، دست‌کم ۷۰۴ نفر در تصادف‌های رانندگی در جاده‌های ایران، جان خود را از دست داده‌اند.

طرح ترافیکی پلیس راه برای سفرهای نوروزی ۱۴۰۴، از ۲۵ اسفند سال گذشته آغاز شد.

تیمور حسینی، رییس پلیس راهور فراجا، سه‌شنبه ۱۲ فروردین گفت تا دوشنبه، در مجموع ۸۴ هزار و ۹۱۱ فقره تصادف درون و برون شهری اتفاق افتاده که منجر به مرگ ۷۰۴ نفر و جراحت ۱۶ هزار و ۹۴ نفر دیگر شده است.

به گفته او، در این بازه زمانی ۱۷ روزه بیش از ۴۰۰ میلیون تردد وسایل نقلیه در کشور ثبت شده است.

در نوبت قبل، طرح نوروزی پلیس ایران از ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ آغاز و در یک بازه زمانی ۱۸ روزه تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۳، مرگ ۶۹۸ نفر بر اثر حوادث رانندگی ثبت شد.

هر سال با آغاز سفرهای نوروزی، آمار تصادفات جاده‌ای و کشته‌های ناشی از آن به‌طور چشم‌گیری در ایران افزایش می‌یابد.

حسینی گزارش داد که بیشترین آمار مرگ و میر در تصادف‌های نوروزی امسال تاکنون، به ترتیب مربوط به استان‌های کرمان، فارس، خراسان رضوی، خوزستان و سیستان و بلوچستان بوده است.

او همچنین «نبود توجه به جلو»، «تغییر مسیر ناگهانی» و «ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه» را از مهم‌ترین عوامل وقوع تصادف‌های منجر به مرگ در این بازه زمانی ۱۷ روزه دانست.

حادثه تصادف جاده کرمان

یکی از مرگبارترین تصادف‌های رانندگی سفرهای نوروزی امسال، سانحه واژگونی اتوبوس جاده کرمان–راور با ۱۵ کشته و ۴۵ مجروح بود.

به گفته رییس پلیس راهور فراجا، این تصادف به دلیل چندین تخلف و قصور مانند «حمل مسافر بیش از حد مجاز، نقص فنی در سیستم ترمز، سرعت غیرمجاز و بی‌توجهی راننده به هشدارهای مسافران» رخ داد.

حسینی گفت مسئول پاسگاه پلیس راه چترود به دلیل نداشتن نظارت کافی بر تردد وسایل حمل‌ونقل مسافری و تایید صورت‌ وضعیت مغایر با تعداد واقعی مسافران، از سمت خود برکنار شد.

او همچنین از برخورد با عوامل حقیقی و حقوقی که در این حادثه نقش داشته‌اند و معرفی آنان به مراجع قضایی خبر داد.

در حوادث رانندگی ۱۰ ماه نخست سال ۱۴۰۳، حدود ۱۶ هزار نفر و در سوانح سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۰ هزار نفر کشته شدند. به گفته سازمان پزشکی قانونی، آمار سال ۱۴۰۲، رکورد ۱۲ ساله مرگ‌ و میر تصادفات جاده‌ای را شکست.

در سال‌های گذشته بسیاری از کارشناسان و شماری از مسئولان، جان‌باختگان حوادث ترافیکی و رانندگی را قربانیان بی‌کیفیتی خودروها و راه‌ها دانسته‌اند.