فرانسه شکایتی رسمی علیه جمهوری اسلامی در دیوان بین‌المللی دادگستری ثبت کرد

ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، اعلام کرد که این کشور به دلیل بازداشت دو شهروند فرانسوی در تهران، شکایتی رسمی را علیه جمهوری اسلامی در دیوان بین‌المللی دادگستری ثبت کرده است.

این شکایت به بازداشت سیسیل کوهلر، معلم ۴۰ ساله فرانسوی و شریک زندگی‌اش، ژاک پاریس، مردی حدودا ۷۰ ساله مربوط می‌شود که در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ در پایان سفر گردشگری خود به ایران بازداشت شدند.

این دو از آن زمان با اتهام «جاسوسی» در بازداشت به‌سر می‌برند. اتهامی که فرانسه آن را رد کرده است.

بارو اعلام کرد پاریس، جمهوری اسلامی را به «نقض تعهدات بین‌المللی‌اش در ارائه حمایت کنسولی» متهم کرده است.

او گفت این دو شهروند فرانسوی «به گروگان گرفته شده‌اند و در شرایطی غیرانسانی نگه‌داری می‌شوند که می‌توان آن را مصداق شکنجه دانست».

این اقدام فرانسه در حالی صورت می‌گیرد که قرار است جمعه مذاکراتی میان هیات‌های جمهوری اسلامی، بریتانیا، فرانسه و آلمان درباره برنامه هسته‌ای حکومت ایران در ترکیه برگزار شود.

کریستف لوموان، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، ۲۵ اردیبهشت گفت هدف از این اقدام، پیگیری حقوقی پرونده کوهلر و پاریس است.

پیش از این و در ۱۷ اردیبهشت، هم‌زمان با سالروز بازداشت این دو، امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، در حساب ایکس خود نوشت دولتش بی‌وقفه برای آزادی این دو تلاش می‌کند.

مکرون اضافه کرد کوهلر و پاریس پس از گذشت سه سال، هنوز «گروگان ایران هستند».

خانواده‌های آنان نیز ۱۰ اردیبهشت در بیانیه‌ای خواستار آزادی‌ آن‌ها شدند.

بر اساس این بیانیه، کوهلر و پاریس از زمان بازداشت تنها چهار بار و هر بار به‌مدت ۱۰ دقیقه با مقامات کنسولی فرانسه ملاقات داشته‌اند. دیدارهایی که تحت نظارت مستقیم و تهدیدآمیز ماموران جمهوری اسلامی صورت گرفته و در آن‌ها هیچ فرصتی برای گفت‌وگوی آزادانه فراهم نشده است.

سیسیل کوهلر
سیسیل کوهلر

فرانسه ۱۴ فروردین اعلام کرده بود در پاسخ به گروگان‌گیری جمهوری اسلامی، در حال آماده‌سازی شکایتی به دیوان بین‌المللی دادگستری است.

بارو، ۲۹ فروردین تاکید کرد پاریس از هیچ تلاشی برای آزادی کوهلر و پاریس که «همچنان در شرایطی وحشتناک در ایران گروگان نگه داشته شده‌اند»، دریغ نخواهد کرد.

کوهلر چهارم آذر ۱۴۰۳ در دادگاه انقلاب محاکمه شد. خواهرش نواِمی کوهلر در آن زمان با اشاره به وضعیت رسیدگی قضایی به پرونده او هشدار داد در ایران محاکمه عادلانه‌ای برگزار نمی‌شود.

نواِمی گفت خواهرش در شرایط ناگواری در زندان نگهداری می‌شود و وکلایی که در ایران برای او استخدام شده‌اند، به جزییات پرونده دسترسی ندارند و از امکان تماس یا ملاقات با او محروم هستند.

کوهلر مسئول روابط بین‌الملل فدراسیون ملی کار آموزشی و فرهنگی و پاریس، شریک زندگی‌اش، عضو همین فدراسیون است.

این زوج فرانسوی برای گذراندن تعطیلات به تهران سفر کرده بودند.