دادگاه تجدیدنظر فدرال،حکم دادگاه بدوی برای توقف موقت اخراج ونزوئلایی‌ها را تائید کرد

یک دادگاه تجدیدنظر فدرال آمریکا روز چهارشنبه حکم دادگاه بدوی مبنی بر توقف موقت اخراج برخی مهاجران ونزوئلایی از سوی دولت ترامپ را تائید کرد. این اخراج‌ها بر اساس قانونی کم‌کاربرد از قرن هجدهم انجام می‌شد.

به گزارش رویترز، حکم دادگاه تجدیدنظر در واشینگتن‌دی‌سی، در تائید حکم دادگاه بدوی، نشان می‌دهد قضات فدرال استدلال وکلای دولت دال بر این‌که این مساله در صلاحیت قوه مجریه برای تصمیم‌گیری‌های امنیت ملی است را نپذیرفته‌اند.

دو نفر از هیات سه نفره قضات این دادگاه، حکم اولیه قاضی جیمز بواسبرگ، مبنی بر توقف دو هفته‌ای اخراج‌ها بر پایه «قانون دشمنان بیگانه» مصوب ۱۷۹۸، را تائید کردند در حالی‌که قاضی جاستین واکر، که در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ منصوب شد، مخالف رای اکثریت بود.

ترامپ در ۱۵ مارس با استناد به قانون دشمنان بیگانه، اخراج سریع افراد مظنون به عضویت در باند ونزوئلایی «ترن د آرگوا» را آغاز کرد و سعی داشت با استفاده از این قانون، فرآیند اخراج را سرعت ببخشد.

این قانون که پیشتر دو بار برای اخراج فرانسوی‌ها و بریتانیایی‌ها در قرون ۱۸ و ۱۹ مورد استفاده گرفته، بیشتر به‌خاطر کاربرد آن در زمان جنگ جهانی دوم برای بازداشت مهاجران ژاپنی، ایتالیایی و آلمانی ساکن آمریکا شناخته شده است.

احتمال بی‌اعتنایی دولت به حکم اولیه توقف اخراج‌ها

قاضی بواسبرگ ۱۵ مارس و بلافاصله پس از شکایت اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا، دستور داد اجرای اخراج‌ها بر اساس این قانون به صورت موقت و تا رسیدگی به پرونده متوقف شود.

با این حال، بر اساس گزارش‌ها، مقامات دولتی اجازه دادند دو هواپیما که در آن زمان در حال پرواز بودند، به جای بازگشت به آمریکا، به مقصد ادامه دهند.

این دو پرواز ۲۳۸ مرد ونزوئلایی، یک مرد اهل نیکاراگوئه و تعدادی زن را به السالوادور منتقل می‌کردند، جایی که این افراد در «مرکز بازداشت تروریستی» آن کشور نگهداری می‌شوند.

سفر وزیر امنیت داخلی به السالوادور

این رای در حالی صادر شد که کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی آمریکا، از زندان بزرگ السالوادور که محل نگهداری ونزوئلایی‌های اخراج‌شده است، بازدید کرد.

طبق گزارش خبرنگار همراه هیات آمریکایی، نوم هنگام بازدید از زندان، به سلول‌هایی نزدیک شد که ده‌ها مرد بدون پیراهن با شلوار سفید در آن بودند و برخی از آن‌ها خالکوبی داشتند و در سکوت به او خیره شده بودند.

او همچنین از یک آسایشگاه بازدید کرد که برخی از مهاجران ونزوئلایی در آن نگهداری می‌شدند و دمای آن در حد ۳۲ درجه سلسیوس «به‌طور ناراحت‌کننده‌ای بالا» بود.

به‌ گزارش رویترز و بر اساس گفته‌های یک خبرنگار همراه هیات آمریکایی، زندانیان تقریبا تمام روز را در سلول‌هایشان می‌گذرانند و تنها برای تمرین بدنی یا مراجعه پزشکی از سلول خارج می‌شوند.

نوم که از حامیان سرسخت سیاست‌های ضد مهاجرتی ترامپ است، همچنین با نایب بوکله، رییس‌جمهور السالوادور، دیدار کرد. دولت السالوادور در ازای دریافت ۶ میلیون دلار، این مهاجران را در زندان نگه می‌دارد.

احتمال اخراج افراد بی‌گناه

بنا بر گزارش رویترز، خانواده بسیاری از مهاجران ونزوئلایی اخراج‌شده، اتهام عضویت عزیزان‌شان در این باند را رد می‌کنند.

وکلای یکی از افراد اخراج‌شده، که یک فوتبالیست حرفه‌ای و مربی جوانان ونزوئلایی است، می‌گویند ماموران آمریکایی او را صرفا به خاطر خال‌کوبی یک تاج که ارجاعی به تیم محبوب او، رئال مادرید، بوده، به عنوان عضو باند نشخیص داده و از کشور خراج کرده‌اند.

به گزارش رویترز، در جلسه‌ای بررسی، پاتریشیا میلت، قاضی دادگاه تجدیدنظر از درو انساین، وکیل دولت پرسید آیا مهاجران ونزوئلایی، فرصت داشته‌اند تا پیش از آن‌که به هواپیما منتقل و به السالوادور اخراج شوند، نسبت به ادعای دولت مبنی بر عضویتشان در باند «ترین د آرگوا» اعتراض کنند یا نه.

میلت گفت: «با نازی‌های آلمانی که تحت قانون دشمنان بیگانه از آمریکا خارج شدند، رفتاری بهتر از آن‌چه اکنون شاهد آن هستیم دریافت کردند.» انساین در پاسخ به قاضی گفت: «ما به‌شدت با این قیاس با نازی‌ها مخالفیم.»

قاضی کارن هندرسون، که در زمان جورج دبلیو بوش، رییس‌جمهور جمهوری‌خواه منصوب شده بود، در رای خود نوشت: «مشخص نیست که حضور گروه ترن د آرگوا در ایالات متحده مصداق عمل جنگی باشد که در قانون دشمنان بیگانه پیش‌بینی شده است.» او نوشت: «تهاجم یک موضوع نظامی است، نه پدیده‌ای مهاجرتی.»

انساین در جلسه روز دوشنبه استدلال کرده بود که قاضی حق ندارد تصمیم رییس‌جمهور در مسائل سیاست خارجی را زیر سوال ببرد.

در نظر مخالف، قاضی واکر نوشت: «دولت احتمالا با آسیب‌ جبران‌ناپذیری به دیپلماسی حساس بین‌المللی و عملیات امنیت ملی مواجه خواهد شد.»

او همچنین گفت باید دستور بواسبرگ متوقف می‌شد، چون محل مناسب برای طرح این پرونده ایالت تگزاس است که مهاجران در آن بازداشت شده‌اند، نه واشینگتن، دی‌سی.

دولت ترامپ ممکن است از دیوان عالی ایالات متحده، که دارای اکثریت محافظه‌کار ۶ به ۳ است، درخواست رسیدگی به این پرونده را داشته باشد.

ادامه رسیدگی به پرونده در دادگاه بدوی

در حکمی ۳۷ صفحه‌ای که پیش‌تر در روز دوشنبه صادر شد، بواسبرگ درخواست دولت ترامپ برای لغو ممنوعیت دو هفته‌ای را رد کرد. او نوشت که افراد باید بتوانند پیش از اخراج، ادعای دولت مبنی بر عضویتشان در باند «ترین د آرگوا» را به چالش بکشند.

بواسبرگ همچنین در حال بررسی این موضوع است که آیا دولت ترامپ با بازنگرداندن پروازهای اخراج پس از صدور دستور توقف، حکم او را نقض کرده است یا خیر.

در پرونده‌ای دیگر هم اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا از بواسبرگ خواسته که اگر تشخیص داد اخراج مهاجران ناقض حکم او بوده، دولت را ملزم کند این افراد را به آمریکا بازگرداند.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا اعلام کرده که هشت زن ونزوئلایی و یک مرد نیکاراگوئه‌ای جزو کسانی بوده‌اند که به السالوادور منتقل شدند اما دولت السالوادور از پذیرش آن‌ها خودداری کرده و آنان به آمریکا بازگردانده شده‌اند.

در یک بیانیه که با قید سوگند تهیه شده، یکی از این زنان ونزوئلایی گفت که هنگام پرواز، از زبان یک مامور آمریکایی در هواپیما شنیده که حکمی صادر شده مبنی بر این‌که «اجازه پرواز نداریم».