با توافق آموزش و پرورش، نیروی انتظامی در مدارس برای تحمیل حجاب به دانش‌آموزان اقدام می‌کند

فرمانده کل انتظامی و وزیر آموزش و پرورش در جمهوری اسلامی تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن پای پلیس به‌صورت رسمی به مدارس باز می‌شود. بر اساس این تفاهم‌نامه به نیروهای نظامی اختیاراتی در امر آموزش داده شده و آنها می‌توانند برای تحمیل حجاب به دانش‌آموزان در مدارس اقدام کنند.

رسانه‌های ایران یک‌شنبه ۳۱ فروردین گزارش دادند که با تفاهم‌نامه مشترکی که میان احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور و علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در دولت مسعود پزشکیان، به امضا رسید به پلیس به‌طور رسمی اجازه داده شده که در مدارس کشور حضور یابد.

علیرضا کاظمی در مراسم انعقاد این تفاهم‌نامه خود را «با افتخار» سرباز احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور خواند و گفت با این تفاهم‌نامه با فراجا بیش از گذشته می‌توان روی امور فرهنگی مدارس کار کرد.

کاظمی از «حجاب و عفاف» به عنوان یکی از آسیب‌های فرهنگی امروز کشور که باید درباره آن کار فرهنگی انجام شود، نام برد و گفت: «در همه موضوعات از جمله حجاب باید کار فرهنگی و ریشه‌ای در زمینه معرفت‌افزایی انجام دهیم.»

او اضافه کرد: «ریشه همه مسایل اقتصادی و اجتماعی و ... در کشور فرهنگی است به‌نحوی که باید فرهنگ اقتصاد و امنیت از کودکی و در دوره ابتدایی نهادینه و در متوسطه اول و دوم، کار را اجرایی کنیم.»

رادان: نباید از دانش‌آموزان غافل باشیم

احمدرضا رادان نیز در جریان مراسم امضای این تفاهم‌نامه گفت قرار است فراجا در تولید منابع آموزشی، اجتماعی و فرهنگی در مدارس فعال باشد و ارتباط مستقیمی با معلمان و والدین دانش‌آموزان برقرار کند.

فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به اینکه «دشمن از ما بهتر فهمیده که اثرگذارترین قشر در جامعه ایران دانش‌آموز است»، گفت: «دشمن در دانش‌آموزان اثر می‌گذارد و تلاش می‌کند با فضای مجازی ذهن دانش آموز ما را ربایش کند. بزرگ‌ترین سارقان که در تعقیب قرار نمی‌گیرند، مافیای ربودن اندیشه‌های دانش‌آموزان هستند. این موضوعی است که نباید از آن به سادگی عبور کرد.»

رادان که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل نقض حقوق بشر در ایران تحت تحریم‌های اتحادیه اروپا، آمریکا و کاناداست، در بخشی از صحبت‌های خود گفت: «این تعامل بسیار خوب بین دو دستگاه یعنی انتظامی و آموزش و پرورش کافی نیست. اگر آن را کافی و وافی بدانیم به غفلت سوم دچار شده‌ایم و باز در غفلت سوم هم غافلگیر خواهیم شد.»

بیشتر بخوانید: نقش احمدرضا رادان در شکنجه بازداشت‌شدگان، قتل معترضان و سرکوب زنان

افزایش سرکوب دانش‌آموزان

امضای این تفاهم‌نامه میان وزارت آموزش و پرورش و فرمانده کل انتظامی کشور به خوبی نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی قصد دارد برنامه‌های تازه‌ای برای کنترل و سرکوب هر چه بیشتر دانش‌آموزان در پیش بگیرد.

این موضوع در کنار سابقه نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی در سرکوب مردم و برخوردهای خشن با شهروندان معترض، زنگ‌خطری برای افزایش موارد نقض حقوق دانش‌آموزان در مدارس ایران است.

فشار و تلاش حکومت برای امنیتی‌سازی مدارس و کنترل و سرکوب دانش‌آموزان معترض و معلمان و فعالان صنفی در دو دهه گذشته سابقه‌ای طولانی داشته است.

در یکی از تازه‌ترین نمونه‌ها، در چهارم فروردین، خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، در گزارشی به ضرورت نصب دوربین در کلاس‌های درس مدارس پرداخت و نوشت که این موضوع به یکی از مسائل چالش‌برانگیز میان مسئولان وزارت آموزش و پرورش تبدیل شده است.

این فشارها از زمان آغاز خیزش «زن، زندگی، آزادی» در سال ۱۴۰۱ بر معلمان و دانش‌آموزان معترض به سیاست‌های جمهوری اسلامی شدت گرفته است.