فستیوال موسیقی کوچه بوشهر برای همدردی با مردم بندرعباس زودتر از موعد پایان یافت

برگزارکنندگان فستیوال موسیقی «کوچه» بوشهر اعلام کردند برای همدردی با مردم بندرعباس پس از انفجار مهیب در بندر رجایی، سایر برنامه‌های این جشنواره را برگزار نخواهند کرد.

در بیانیه برگزارکنندگان این رویداد که یک‌شنبه هفتم اردیبهشت منتشر شد، آمده است «امشو تو حیاط مدرسه سعادت دور هم جمع می‌شیم و داستان آخر رو می‌خونیم» و «با دلتنگی خداحافظی می‌کنیم».

این در حالی است که شب دوم مراسم فستیوال کوچه بوشهر شامگاه ششم اردیبهشت به احترام حادثه‌دیدگان آتش‌سوزی بندر رجایی بندرعباس، با سنج و دمام‌زنی حالت سوگ به خود گرفت.

چهارمین دوره فستیوال کوچه شامل کنسرت زنده موسیقی و برنامه‌های فرهنگی در سه مکان مشخص (مدرسه سعادت، کشتی گرند فری و تالار لیان) و بدون حضور در بافت قدیم، از پنجم اریبهشت آغاز شده بود و قرار بود تا ۱۰ اردیبهشت ادامه یابد.

پایان زودهنگام این جشنواره موسیقی در شرایطی رقم خورد که حتی پیش از انفجار بندر رجایی، برگزاری آن با حملات رسانه‌ها و مقام‌های حکومتی مواجه شده بود.

بیشتر بخوانید: حملات تند امامان جمعه استان بوشهر و رسانه‌های حکومتی به فستیوال کوچه

در پی انتقادات خبرگزاری‌های حکومتی و امامان جمعه از فستیوال موسیقی کوچه بوشهر، مدیریت این جشنواره اعلام کرده بود این رویداد فرهنگی و هنری در کوچه‌های بافت قدیم بوشهر برگزار نخواهد شد و بر خلاف گذشته، تنها در سه مکان از پیش تعیین‌شده برگزار می‌شود.

این بیانیه پس از آن صادر شد که خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، نسبت به «جشن و پایکوبی» در فستیوال کوچه بوشهر اعتراض کرد و نوشت: «رقص گردشگرانِ مروج فساد در شام عزای امام صادق موجب اعتراض مردم شده است.»

همچنین غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده علی خامنه‌ای در بوشهر، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «برگزارکنندگان و کسانی که اجازه برگزاری فستیوال کوچه را دادند، باید پاسخگوی حرمت‌شکنی رخ‌داده باشند.»

امام جمعه شهرستان برازجان و چند رسانه وابسته به حکومت نیز نسبت به آنچه «حرمت‌شکنی» خواندند، اعتراض کردند.

بیشتر بخوانید: دولت پزشکیان با جلوگیری از برگزاری فستیوال موسیقی کوچه، آن را به یک سالن منتقل کرد

جمهوری اسلامی از بدو تاسیس‌ همواره هنرمندان، به ویژه هنرمندان عرصه موسیقی، را سرکوب کرده و بارها مانع برگزاری کنسرت‌های آنان شده است.

در ماه‌های گذشته موج تازه‌ای از برخورد با هنرمندان، به‌ویژه زنان خواننده، در ایران با همکاری گسترده دستگاه قضایی و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی به راه افتاده و بسیاری از این رویکرد به‌عنوان تلاش جدید حکومت برای خفه کردن صدای زنان یاد کرده‌اند.

سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر در سال‌های گذشته بارها سرکوب هنرمندان در ایران را محکوم کرده‌اند.

این سرکوب‌ها که از آغاز خیزش «زن، زندگی، آزادی» در شهریور ۱۴۰۱ شدت گرفته بود، در ماه‌های اخیر افزایش یافته است.

در یکی از خبرسازترین نمونه‌ها که با اعتراضات گسترده هنرمندان و فعالان مدنی همراه شد، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، مهدی یراحی، هنرمند معترض، را برای خواندن ترانه اعتراضی «روسریتو» ۷۴ ضربه شلاق زد.