ادامه تنش‌ها میان دهلی نو و اسلام‌آباد؛ هند به دنبال یافتن عاملان حمله مرگبار اخیر است

نیروهای امنیتی هند در خیابانی در منطقه پهلگام کشمیر، هشتم اردیبهشت
نیروهای امنیتی هند در خیابانی در منطقه پهلگام کشمیر، هشتم اردیبهشت

هند اعلام کرد برای چهارمین شب پیاپی، به تیراندازی «بی‌دلیل» نیروهای پاکستانی در امتداد منطقه مرزی دو کشور پاسخ داده است. دهلی‌نو هم‌زمان به تلاش‌هایش برای یافتن شبه‌نظامیان دخیل در حمله مرگبار اخیر به گردشگران در کشمیر شدت بخشیده است.

ارتش هند دوشنبه هشتم اردیبهشت اعلام کرد نظامیان پاکستانی شب گذشته با استفاده از سلاح‌های سبک از چندین پایگاه در امتداد خط کنترل ۷۴۰ کیلومتری که مناطق تحت کنترل دو کشور در کشمیر را از یکدیگر جدا می‌کند، اقدام به تیراندازی کردند.

ارتش هند افزود نظامیان این کشور به تیراندازی سربازان پاکستانی پاسخ دادند.

اسلام‌آباد هنوز درباره این رویداد موضع‌گیری نکرده و گزارشی نیز در خصوص تلفات احتمالی آتشباری متقابل دو کشور منتشر نشده است.

ارتش پاکستان در بیانیه‌ای جداگانه اعلام کرد طی دو روز گذشته، ۵۴ شبه‌نظامی اسلام‌گرا را که قصد داشتند از افغانستان وارد این کشور شوند، از پای درآورده است.

بیشتر بخوانید: با بالا گرفتن احتمال رویارویی نظامی هند و پاکستان، بازارهای مالی هند دچار نوسان شدند

دوم اردیبهشت، حمله مسلحانه به گروهی از گردشگران در منطقه پهلگام در کشمیر تحت کنترل هند ۲۶ کشته بر‌جای گذاشت.

به گفته مقام‌های امنیتی و بازماندگان این رویداد مرگبار، شبه‌نظامیان مردان را از میان گردشگران جدا کردند و پس از پرسیدن نام‌ آن‌ها، هندوها را از فاصله نزدیک هدف گلوله قرار دادند.

حمله اخیر موجی از خشم و اندوه را در هند، کشوری با اکثریت جمعیت هندو، برانگیخت و بسیاری خواهان اقدام علیه پاکستان شدند.

دهلی‌نو، اسلام‌آباد را به «حمایت مالی و تشویق تروریسم» در منطقه مورد مناقشه کشمیر متهم می‌کند. منطقه‌ای که هر دو کشور مدعی مالکیت آن هستند و تاکنون دو بار بر سر آن وارد جنگ شده‌اند.

در پی تحولات اخیر، هند و پاکستان که هر دو از سلاح هسته‌ای برخوردارند، مجموعه‌ای از اقدامات را علیه یکدیگر به کار گرفته‌اند. دهلی‌نو پیمان حق‌آبه رود سند با اسلام‌آباد را به حالت تعلیق درآورد و پاکستان نیز حریم هوایی خود را به روی شرکت‌های هواپیمایی هند بست.

گروه «مقاومت کشمیر» نقش خود را در حمله مرگبار اخیر تکذیب کرد

خبرگزاری رویترز هشتم اردیبهشت به نقل از یک مقام پلیس محلی گزارش داد نیروهای امنیتی در جریان جست‌وجوی نزدیک به هزار خانه و منطقه جنگلی در کشمیر تحت کنترل هند، حدود ۵۰۰ نفر را برای بازجویی بازداشت کردند.

این مقام محلی افزود ۹ خانه در جریان این عملیات، تخریب شدند.

رهبران سیاسی کشمیر از دولت هند خواسته‌اند در جریان «کارزار علیه تروریسم» در این منطقه، آسیبی به افراد بی‌گناه وارد نشود.

عمر عبدالله، وزیر ارشد ایالت جامو و کشمیر، در سخنانی در پارلمان گفت: «برای نخستین بار در ۲۶ سال گذشته شاهد آن هستم که مردم به خیابان‌ها می‌آیند تا اعلام کنند با این حمله همراه نیستند.»

او اضافه کرد: «شبه‌نظامی‌گری زمانی پایان خواهد یافت که مردم در کنار ما باشند و امروز به نظر می‌رسد که این روند آغاز شده است.»

گروه «مقاومت کشمیر» که با نام «جبهه مقاومت» نیز شناخته می‌شود، در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد هرگونه دخالت در حمله مرگبار اخیر را «قاطعانه» رد می‌کند. این در حالی است که این گروه پیش‌تر در پیامی، مسئولیت این رویداد را بر عهده گرفته بود.

این گروه افزود پیام قبلی‌اش در خصوص پذیرفتن مسئولیت این حمله، در پی یک «نفوذ سایبری» منتشر شده است.

یک اندیشکده مستقر در دهلی‌نو، «مقاومت کشمیر» را زیرمجموعه گروه «لشکر طیبه» پاکستان می‌داند.

دولت پاکستان نیز دست داشتن در حمله اخیر در کشمیر را تکذیب کرده و خواستار انجام «تحقیقات بی‌طرفانه» در این خصوص شده است.