کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»: حاکمان و سپاه پاسداران عامل انفجار بندرعباس هستند

در شصت‌وششمین هفته کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، فعالان این پویش با ابراز همدردی نسبت به انفجار «هولناک» در بندر رجایی بندرعباس، حاکمیت جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران را به‌عنوان مسبب اصلی این فاجعه معرفی کردند.

در بیانیه منتشرشده، آمده است: «مسببان اصلی این فاجعه که هنوز هم ابعاد خسارات جانی و مالی آن روشن نیست، حاکمان ظالم و نیروی تروریستی سپاه پاسداران هستند که در راستای ساخت تسلیحات موشکی و اتمی و برای جنگ‌افروزی همواره دست‌به‌کارند.»

حدود ساعت ۱۲ ظهر شنبه شش اردیبهشت و هم‌زمان با دور سوم مذاکرات تهران و واشینگتن در مسقط، انفجار شدیدی در بندر رجایی بندرعباس رخ داد که تا شعاع دست‌کم ۵۰ کیلومتری، زمین را لرزاند و شیشه‌های ساختمان‌ها را شکست.

تا حدود چهار ساعت پس از انفجار و آتش‌سوزی گسترده پس از آن و با وجود حجم زیاد تخریب‌ها، گزارشی از کشته‌های سانحه منتشر نشد، اما آمار رسمی حاکی از صدها مجروح بود.

بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون دستکم ۷۰ نفر در این انفجار کشته شده و بیش از هزار و ۲۵۰ زخمی شده‌اند.

هنوز از تعداد دقیق مفقود‌‌شدگان و سرنوشتشان اطلاعی در دست نیست و مقام‌های جمهوری اسلامی درباره علت وقوع حادثه اظهارات ضد و نقیضی گفته‌اند.

تاکید بر ظلم به معلمان و کارگران

کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام با اشاره به روز جهانی کارگر و روز معلم در ایران، ضمن تبریک این مناسبت‌ها به کارگران و معلمان، بر تداوم ظلم، سرکوب و احکام سنگین علیه این اقشار تاکید کرد.

در این بیانیه آمده : «سالیان سال است که طبقه کارگر، معلمان و تمام زحمتکشان به خاطر احقاق حقوقشان تحت سرکوب و تبعیض قرار گرفته‌اند و حتی به زندان و اعدام محکوم شده‌اند.»

موج جدید اعدام‌ها؛ نگرانی از سرنوشت زندانیان سیاسی

طبق گزارش این کارزار، از آغاز اردیبهشت تاکنون ۳۵ نفر در ایران اعدام شده‌اند، از جمله یک زن و دو زندانی سیاسی-عقیدتی. نام این دو زندانی سیاسی، رستم زین‌الدین از زاهدان و حمید حسین‌نژاد حیدرانلو اعلام شده که به نوشته این بیانیه، «به‌طور سبعانه‌ای به دار آویخته شدند» و حتی پیکر حسین‌نژاد به خانواده‌اش تحویل داده نشد.

این کارزار هشدار داد اعاده دادرسی مهدی حسنی و بهروز احسانی، دو زندانی سیاسی دیگر، برای بار دوم از سوی دیوان عالی رد شده و بیم اجرای قریب‌الوقوع حکم آن‌ها وجود دارد.

این بیانیه به نگرانی‌ها درباره وضعیت محسن لنگرنشین، زندانی سیاسی محکوم به اعدام هم اشاره کرد.

اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال حاکی است که مسئولان زندان قزلحصار از بیان علت انتقال لنگرنشین به انفرادی خودداری کردند و خطر اجرای حکم اعدام او در روزهای پیش‌رو وجود دارد.

اعتصاب غذا در ۴۱ زندان کشور

بر اساس این بیانیه در اعتراض به این احکام «قرون وسطایی» اعدام، جمعی از زندانیان زندان سنندج در نامه‌ای اعلام کردند که از سه‌شنبه نهم اردیبهشت به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» پیوسته و همراه با دیگر زندان‌های سراسر کشور اعتصاب غذا می‌کنند تا اعتراض خود را به گوش جهانیان برسانند.

زندانیان در کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» روز نهم اردیبهشت ۱۴۰۴ برای شصت و ششمین هفته در ۴۱ زندان در اعتصاب غذا خواهند بود.

از جمله زندان‌هایی که در آن‌ها اعتصاب اعلام شده عبارتند از: اوین، قزلحصار، تهران بزرگ، اراک، زاهدان، عادل‌آباد شیراز، شیبان اهواز، تبریز، ارومیه، سنندج، رشت، اردبیل، خرم‌آباد، بم، بهبهان، مشهد، گنبدکاووس و ده‌ها زندان دیگر در سراسر کشور.

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» با قدردانی از هنرمندان، نویسندگان، بازنشستگان، معلمان و کارگرانی که علیه اعدام ایستاده‌اند، تاکید کرد: «امیدواریم نه به اعدام، به خواستی ملی و عمومی بدل شود و همچون گذشته، شعار آن در تجمعات طنین‌انداز گردد.»