محمدباقر بختیار و محسن قشقایی‌زاده برای تحمل حبس به زندان اوین منتقل شدند

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، محمدباقر بختیار، از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران و از منتقدان جمهوری اسلامی، به همراه محسن قشقایی‌زاده، فعال سیاسی، برای تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شدند.

طبق اطلاعات رسیده، بختیار و قشقایی‌زاده شنبه ۱۳ اردیبهشت در پی معرفی خود به دادسرای اوین بازداشت شدند و حکم زندان آن‌ها به اجرا درآمد.

بختیار و قشقایی‌زاده از بازداشت‌شدگان تجمع اعتراضی ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ برای رفع حصر میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی هستند.

بختیار پس از پنج هفته بازداشت موقت در ۲۷ اسفند و قشقایی‌زاده در ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ به قید وثیقه از زندان اوین آزاد شده بودند.

بختیار پس از آزادی، از ضرب و جرح خود در بازداشتگاه وزارت اطلاعات خبر داد و تصاویری از آثار شکنجه بر بدنش را منتشر کرد.

بختیار در آن زمان با انتشار یک پیام صوتی، بار دیگر از سیاست‌های سرکوبگرانه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، انتقاد کرد.

او در این پیام گفت: «آقای خامنه‌ای، خون این همه مظلوم شما و حوزه قدرتت را خواهد گرفت. با این بازی‌ها و تاکتیک‌هایی که عوض می‌کنید، در محتوا هیچ‌چیز عوض نخواهد شد و مردم روز به روز برای تغییر مصمم‌تر می‌شوند.»

بختیار بابت این پرونده از سوی شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب تهران به ۱۶ ماه حبس تعلیقی به‌مدت سه سال و همچنین هشت ماه حبس تعزیری محکوم شد.

این آسیب‌دیده جنگ ایران و عراق به حکم دادگاه انقلاب اعتراضی نکرد و هفته گذشته از سوی شعبه اول اجرای احکام دادسرای اوین برای تحمل حبس به زندان احضار شد.

قشقایی‌زاده نیز از سوی شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب تهران محاکمه و به اتهام «اجتماع و تبانی» به دو سال حبس محکوم شد.

پیش‌تر حدود ۵۰۰ تن از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران و اعضای خانواده‌های کشته‌شدگان و مجروحان جنگ ایران و عراق در بیانیه‌ای اعلام کرده بودند برای پایان حصر موسوی و رهنورد ۲۵ بهمن به شکل «قانونی و مسالمت‌آمیز» دست به تجمع خواهند زد.

این تجمع با سرکوب گسترده نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی همراه شد و شماری از شرکت‌کنندگان، از جمله بختیار، بازداشت شدند.

در پی اعتراضات پس از انتخابات ریاست‌جمهوری خرداد ۱۳۸۸ که به «جنبش سبز» مشهور شد، موسوی و کروبی، دو نامزد معترض به‌همراه همسرانشان، زهرا رهنورد و فاطمه کروبی، از اسفند ۱۳۸۹ حصر خانگی شدند.

فاطمه کروبی مدتی بعد در سال ۱۳۹۰ از حصر خارج شد.

حسین کروبی، فرزند مهدی کروبی، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ خبر داد با دستور رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، حصر پدرش لغو شده است.