مقامهای آمریکایی در دیدار با بانکهای هنگکنگ درباره معاملات نفتی ایران هشدار دادند

وبسایت بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش داد که هیاتی از نمایندگان وزارت خزانهداری آمریکا در دیداری با نمایندگان بانکهای بزرگ هنگکنگ، هشدار داده است که این بانکها باید از تسهیل صادرات نفت ایران به چین خودداری کنند.
بر اساس این گزارش که جمعه ۲۶ اردیبهشت منتشر شد، جسی بیکر، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور آسیا، همراه یک تیم با شماری از نمایندگان بانکهای هنگکنگ دیدار کرده است.
در این دیدار، از بانکها خواسته شده است اقدامات جدیتری برای «جلوگیری از جریان مالی مرتبط با صادرات نفت ایران و سایر معاملات غیرقانونی» انجام دهند.
طبق این گزارش، مقامهای آمریکایی از این بانکها خواستهاند فراتر از شرکتهای صوری بروند، مالکان واقعی حسابها را شناسایی کنند و تراکنشهای مشکوک، بهویژه آنهایی را که با ارزهایی غیر از دلار انجام میشوند، گزارش دهند.
پیش از این و در ۲۴ اردیبهشت اعلام شد که وزارت خزانهداری آمریکا پنج فرد و ۱۰ نهاد مستقر در ایران و چین را بهدلیل مشارکت در تلاشها برای تامین مواد حیاتی مورد نیاز برنامه موشکهای بالیستیک جمهوری اسلامی، تحریم کرد.
این وزارتخانه خبر داد که این افراد و شرکتها در چارچوب پروژههایی برای تولید داخلی مولفههای کلیدی مورد استفاده در موشکهای بالیستیک، بهویژه فیبر کربن، با نهادهای وابسته به سپاه پاسداران همکاری داشتهاند.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا با تاکید بر اینکه ایالات متحده اجازه نخواهد داد ایران به توانمندی تولید داخلی موشکهای قارهپیما دست یابد، در بیانیهای نوشت: «پیگیری بیوقفه برنامه موشکی از سوی جمهوری اسلامی، تهدیدی غیرقابل قبول برای امنیت ایالات متحده و ثبات منطقه است.»
ایالات متحده ۲۳ اردیبهشت نیز یک شبکه کشتیرانی را به دلیل انتقال میلیونها بشکه نفت ایران به چین تحریم کرد.
ایراناینترنشنال یک هفته پیش از آن در گزارشی اختصاصی از روابط این شرکت پوششی با نیروهای مسلح جمهوری اسلامی پرده برداشت.
وزارت خزانهداری ایالات متحده ۲۲ اردیبهشت نیز سید محمدرضا صدیقی صابر، احمد حقیقتطلب و یک شرکت ایرانی به نام «فناوران آینده نگر پویا پارس» را بهدلیل «نقشآفرینی در برنامههای اشاعه تسلیحات کشتار جمعی و نقض تحریمهای ایران»، به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد.
این تحریمها در ادامه تلاشهای ایالات متحده برای مقابله با برنامههای هستهای و موشکی جمهوری اسلامی و شبکههای تامین تسلیحات آن وضع شدهاند.
۱۰ اردیبهشت و همزمان با ادامه مذاکرات تهران و واشینگتن نیز آمریکا هفت شرکت در ایران، امارات متحده عربی و ترکیه را بهدلیل دست داشتن در تجارت نفت و فرآوردههای پتروشیمی جمهوری اسلامی تحریم کرد.
نام دو نفتکش نیز در فهرست تحریمهای جدید ایالات متحده دیده میشود.
کمتر از دو هفته پس از آغاز دور دوم ریاستجمهوری دونالد ترامپ، کارزار تازهای از سیاست «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی به راه افتاد.
در ۱۰۰ روز نخست فعالیت، دولت ترامپ در مجموع ۱۷ دور تحریم مرتبط با جمهوری اسلامی اعمال کرد که طی آن ۴۰ شخص، ۱۱۷ شرکت و نهاد و ۷۷ نفتکش هدف قرار گرفتند.
تمامی اشخاص و نهادهایی که به فهرست تحریمها اضافه میشوند، از دسترسی به داراییها در ایالات متحده محروم شده و همکاری با آنها برای افراد و شرکتهای آمریکایی ممنوع میشود.