شبکه کان: اسرائیل و روسیه گفتوگوهایی پنهانی درباره ایران و سوریه دارند

شبکه کان اسرائیل گزارش داد مقامهای این کشور در حال انجام گفتوگوهایی محرمانه با همتایان روس خود هستند تا راهحلی دیپلماتیک برای تحولات مربوط به جمهوری اسلامی و سوریه پیدا کنند.
شبکه کان اسرائیل گزارش داد مقامهای این کشور در حال انجام گفتوگوهایی محرمانه با همتایان روس خود هستند تا راهحلی دیپلماتیک برای تحولات مربوط به جمهوری اسلامی و سوریه پیدا کنند.
بر اساس این گزارش که شامگاه چهارشنبه ۱۱ تیر منتشر شد، این مذاکرات پس از آن آغاز شدهاند که مسکو پیشنهاد میانجیگری میان اسرائیل و حکومت ایران را مطرح کرد.
کان در گزارش خود نوشت: «شایان ذکر است که مسکو در جریان جنگ، تسلیحاتی در اختیار تهران قرار نداد.»
مذاکرات اسرائیل و روسیه یک هفته پس از برقراری آتشبس در جنگ ۱۲ روزه کلید خورده است.
پیشتر در ۲۸ خرداد، وبسایت سیانان با اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه و تضعیف جمهوری اسلامی در اثر حملات گسترده اسرائیل، گزارش داد مسکو حتی در صورت از دست دادن یکی دیگر از متحدان منطقهای خود، باز هم از آشفتگی و بیثباتی ایجادشده سود خواهد برد.
سیانان نوشت با آنکه روسیه ظاهرا متحد جمهوری اسلامی محسوب میشود، این اتحاد هرگز به معنای تعهد به دفاع نظامی از ایران نبوده و کرملین نیز تاکنون هیچ پیشنهادی برای حمایت نظامی ارائه نکرده است.
دیدار نتانیاهو و ترامپ با محوریت پرونده جمهوری اسلامی
شبکه کان در ادامه گزارش خود خبر داد اسرائیل در تلاش است تا با ایالات متحده به توافقی درباره نحوه اجرای تعهدات مربوط به پرونده حکومت ایران دست یابد.
بر اساس این گزارش، انتظار میرود دیدار بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، با دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا که هفته آینده در کاخ سفید برگزار میشود، بر همین موضوع متمرکز باشد.
کان افزود مقامهای اسرائیلی بهدنبال تدوین چارچوبی مشترک با آمریکا در قبال جمهوری اسلامی هستند؛ مشابه آنچه پیشتر در پرونده لبنان انجام شد.
ترامپ ششم تیر هشدار داد اگر حکومت ایران به برنامه غنیسازی اورانیوم در سطح تسلیحاتی ادامه دهد، ایالات متحده در حمله مجدد به تاسیسات هستهای در ایران «تردید نخواهد کرد».
مسعود پزشکیان، رییس دولت جمهوری اسلامی، ۱۱ تیر قانون «الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی» را برای اجرا ابلاغ کرد.
این قانون پس از جنگ ۱۲ روزه، به تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان رسید.
آمریکا، فرانسه و آلمان تصمیم تهران برای تعلیق همکاری با آژانس را محکوم کردند.
ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، هشدار داد در صورتی که جمهوری اسلامی حاضر به پذیرش چارچوبی «سختگیرانه و پایدار» برای فعالیتهای هستهای خود نباشد، پاریس بههمراه برلین و لندن برای فعالسازی مکانیسم ماشه و بازگرداندن تحریمهای تهران از جمله تحریمهای تسلیحاتی، بانکی و بیمهای اقدام خواهند کرد.