روبیو: وزارت‌خارجه احتمالا بیش از ۳۰۰ ویزای صادرشده برای آمریکا را لغو کرده است

به گزارش رویترز، «مارکو روبیو»، وزیر خارجه آمریکا، پنج‌شنبه اعلام کرد وزارت خارجه احتمالا تا حالا بیش از ۳۰۰ ویزا را لغو کرده و هشدار داد دولت ترامپ هر روز به دنبال «این دیوانه‌ها» می‌گردد، که اشاره‌‌ای به دانشجویانی بود که دولت به طرفداری از حماس و یهودی‌ستیزی متهم کرده است.

بر اساس این گزارش که پنجشنبه منتشر شد، روبیو در یک نشست خبری در گویان گفت: «ممکن است تعداد لغو ویزاها تا این لحظه بیش از ۳۰۰ مورد باشد. ما هر روز این کار را می‌کنیم. هر وقت یکی از این دیوانه‌ها را پیدا می‌کنم و ویزایشان را می‌گیریم.»

روبیو توضیح نداد ویزای چه کسانی لغو شده است، اما در پاسخ به پرسشی درباره «رومیسه اوزتورک»، دانشجوی ترک‌تباری که سه‌شنبه‌شب در «سامرویل» ماساچوست، به دست ماموران نقاب‌دار و لباس شخصی بازداشت شد، این اظهارات را بیان کرد.

روبیو تایید کرد که وزارت خارجه، ویزای اوزتورک را لغو کرده اما در پاسخ به این سوال که دقیقا چه اقداماتی از سوی اوزتورک موجب لغو ویزا شده، جزئیاتی ارائه نداد.

او گفت در صورتی که دانشجویان خارجی در اقداماتی مانند «تخریب اموال دانشگاه، آزار سایر دانشجویان، تصرف ساختمان‌ها یا ایجاد اغتشاش» شرکت کنند، دولت آمریکا ویزای صادرشده برای آنان را که از پیش صادر شده، لغو خواهد کرد.

با این حال، روبیو نگفت که آیا اوزتورک در چنین اقداماتی شرکت داشته است یا نه. اوزتورک از حامیان فلسطینی‌ها در جنگ اسرائیل در غزه بوده است.

اوزتورک که بورسیه فولبرایت بوده و در مقطع دکتری رشته «مطالعات کودکان و رشد انسانی» در دانشگاه تافتس تحصیل می‌کرد، با ویزای تحصیلی ا‌ف‌وان در ایالات متحده حضور داشت.

بازداشت او یک سال پس از آن صورت گرفت که او با همکاری چند نفر دیگر، مقاله‌ای در تافتس‌دیلی، نشریه دانشجویی دانشگاه تافتس منتشر کرده و در آن واکنش دانشگاه به درخواست‌های دانشجویان برای قطع همکاری با شرکت‌های مرتبط با اسرائیل را نقد کرده و خواستار به رسمیت شناختن «نسل‌کشی فلسطینی‌ها» شده بود.

پس از بازداشت او، وکیل این دانشجوی ترکیه‌ای، با ارائه دادخواستی، بازداشت او را غیرقانونی خواند.

در حالی که قاضی فدرال در بوستون سه‌شنبه‌شب دستور داده بود که اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده بدون اطلاع ۴۸ ساعته، اوزتورک را از ایالت ماساچوست خارج نکند، وزارت دادگستری آمریکا در دادخواستی که پنج‌شنبه ارائه کرد اعلام کرد که اوزتورک در حال حاضر در ایالت لوئیزیانا است و پیش از دستور قاضی از ماساچوست منتقل شده بود.

«مهسا خانبابایی»، وکیل اوزتورک، در بیانیه‌ای که چهارشنبه‌شب منتشر شد، اتهامات علیه موکلش را «بی‌اساس» خواند و گفت که هیچ اتهام کیفری علیه او مطرح نشده است.

او گفت: «به نظر می‌رسد تنها دلیلی که هدف قرار گرفته، استفاده این دانشجو از حق آزادی بیانش بوده است.»

حامیان اوزتورک می‌گویند این بازداشت، نخستین مورد شناخته‌شده از بازداشت مهاجرتی یک دانشجوی فعال در منطقه بوستون در چارچوب سیاست‌های جدید دولت ترامپ است.

دولت آمریکا، چندین دانشجوی خارجی با ویزای معتبر و یا دارای گرین کارت را که در اعتراضات حامی فلسطین مشارکت داشته‌اند، بازداشت کرده یا قصد بازداشت آن‌ها را داشته است.

این اقدامات به‌عنوان حمله به آزادی بیان محکوم شده‌اند، هرچند دولت جمهوری‌خواه دونالد ترامپ مدعی است برخی اعتراضات «ضدیهودی» بوده و می‌تواند به سیاست خارجی ایالات متحده لطمه بزند.