به گزارش الاخبار، این طرح ارتش اسرائیل را ملزم به بازگشت به مواضعی میکند که در زمان آتشبس پیشین در اختیار داشت.
در آن زمان، ارتش اسرائیل بهطور کامل از غزه عقبنشینی نکرده بود و در امتداد گذرگاه فیلادلفیا حضور داشت.
گدرگاه فیلادلفیا که با نام محور صلاحالدین نیز شناخته میشود، مسیری به طول ۱۴ کیلومتر است که باریکه غزه را به مصر متصل میکند.
اسرائیل و حماس ۲۶ دی سال گذشته برای برقراری یک آتشبس سه مرحلهای در غزه به توافق دست یافتند. مرحله نخست این توافق که شش هفته به طول انجامید، ۱۲ اسفند به پایان رسید و اسرائیل کمی بعد، حملات به این باریکه را از سرگرفت.
آغاز مجدد ساز و کار سازمان ملل برای کمکرسانی به غزه
الاخبار در ادامه گزارش خود نوشت در چارچوب طرح پیشنهادی آتشبس، ساز و کار سازمان ملل برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه بار دیگر فعال خواهد شد تا روند تامین این کمکها «بدون وقفه» ادامه یابد.
در این گزارش به «بنیاد کمکرسانی غزه» که مورد حمایت آمریکا و اسرائیل قرار دارد، اشارهای نشده، اما به گفته الاخبار، روند کمکرسانی به غزه تنها از طریق سازمان ملل صورت خواهد گرفت.
الاخبار همچنین افزود در طرح پیشنهادی بر ادامه مذاکرات درباره چشمانداز بلندمدت آتشبس تاکید شده، حتی اگر تا زمان آغاز آتشبس، توافقی برای پایان کامل جنگ به دست نیاید.
فعالیت بنیاد کمکرسانی غزه در هفتههای اخیر با واکنشهای منفی گستردهای مواجه شده و منتقدان میگویند نحوه توزیع کمکها نهتنها ناکارآمد بوده، بلکه در جریان آن دهها غیرنظامی فلسطینی جان خود را از دست دادهاند.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، ۱۰ تیر اعلام کرد اسرائیل با «شروط لازم برای نهاییسازی آتشبس ۶۰ روزه» در غزه موافقت کرده است.
گیدون سعار، وزیر امور خارجه اسرائیل، ۱۱ تیر گفت کشورش در تلاش برای دستیابی به توافق با حماس جهت پایان جنگ غزه و آزادی گروگانهای در بند این گروه جدی است.
با این حال، منابع خبری در اسرائیل ۱۲ تیر گزارش دادند به وزرای کابینه اسرائیل اطلاع داده شده که حماس همچنان از رسیدن به یک طرح کلی برای بازگرداندن گروگانها خودداری میکند.
بر اساس این گزارش، در حالی که اسرائیل با نسخه بهروزشده طرح آمریکا موافقت کرده، حماس بار دیگر این پیشنهاد را نپذیرفته است.